Pescarii care nu respecta perioada de prohibitie risca amenzi drastice

Pescarii salajeni risca sa-si piarda permisele sau autorizatiile de pescuit si sa se aleaga cu sanctiuni de pana la 1.000 de lei, daca nu respecta regulile din perioada de prohibitie. Directorul Asociatiei Judetene a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi Salaj, Cristian Crisan, a declarat ca perioada de prohibitie a fost stabilita anul acesta pentru perioada 15 aprilie – 13 iunie, inclusiv. “Perioada de prohibitie pentru toate habitatele piscicole naturale este de 60 de zile, in tot acest interval fiind interzis pescuitul pe toate cursurile de ape din judet”, a precizat Cristian Crisan.

Cei care nu respecta aceste reguli se pot alege cu interdictia de a pescui pentru o perioada de pana la sase luni sau chiar pentru un an. De asemenea, conform unui ordin comun emis de Ministerul Agriculturii si Ministerul Mediului, incalcarea regulilor in perioada de prohibitie se sanctioneaza cu amenzi intre 600 si 1.000 de lei. In plus, amatorii de pescuit care desfasoara aceste activitati fara permis risca sanctiuni contraventionale cu amenzi cuprinse intre 300 si 600 de lei.

Pe parcursul anului trecut au fost prinsi pescuind fara permis sau cu echipamente interzise prin lege 27 de persoane, fiind constatate 27 de contraventii si patru infractiuni. Potrivit sursei citate anterior, anul trecut, in judet au fost legitimati aproximativ 1.800 de pescari sportivi.

Recomandari

Alte Articole