Pensionarii din Zalau au primit daruri din partea Asociatiei "Daruind Iubire"

Cateva zeci de pensionari din Zalau au primit ieri pachete cu alimente la sediul Clubului Pensionarilor. Demersul a fost initiat de Asociatia “Daruind Iubire” din Zalau, condusa de preotul ortodox Iosif Lucaci, cu sprijinul Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor, sponsori fiind salariatii de la Trezoreria din Zalau. Au fost oferite 35 de pachete cu faina, zahar, ulei, orez, macaroane, bomboane de pom, conserve de carne de porc si de vita, pentru persoanele cu pensii foarte mici. La aceasta actiune s-au alaturat si autoritatile judetene (reprezentate de subprefectul Salajului, Onorica Abrudanu), precum si cele municipale (de primarul Radu Capilnasiu si viceprimarul Daniela Cota).

“Am incercat sa fac din telul asociatiei un fel de haiducie, sa iau de la bogati si sa dau la saraci, fara a avea nimic de castigat. Ne-am dorit ca prin gestul nostru masa de Craciun a acestor pensionari sa fie mai plina. Sa tinem cont ca cine-l ajuta pe sarman il imprumuta pe Dumnezeu si ca asa cum spune versul unei frumoase colinde romanesti, “nu uita cand esti voios, crestine, sa fii bun”, a spus parintele Lucaci.

Membrii asociatiei “Daruind Iubire” au oferit vineri alimente (zahar, ulei, dulciuri) in valoare de peste 1.000 de lei copiilor din Centrul de Servicii Comunitare din Cehu Silvaniei, care, asa cum remarca presedintele asociatiei, “chiar daca beneficiaza in institutie de toata grija personalului si de cele necesare, nu-i au alaturi de ei pe mama si tata”.

Darurile oferite zilele acestea celor aflati in nevoi de reprezentantii asociatiei nu sunt singulare, nenumarate astfel de gesturi au fost facute de la infiintarea organizatiei, prin implicarea preotului Iosif Lucaci, si nu numai la marile praznice de peste an.

Recomandari

Alte Articole