O fetita de 10 ani, violata in repetate randuri de propriul bunic

O poveste de groaza a socat locuitorii din satul Subcetate, comuna Valcau de Jos, dupa ce o fetita de 10 ani a povestit mamei sale ca bunicul vitreg a obligat-o sa intretina mai multe raporturi sexuale, inca din vara anului trecut. Batranul Alexandru Groze, in varsta de 68 de ani, din localitate, a fost prezentat luna trecuta Tribunalului Salaj, cu propunerea de arestare preventiva, instanta admitand cererea procurorilor si emitand un mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile, sub acuzatia de comitere a infractiunii de viol.

Purtatorul de cuvant al Tribunalului Salaj, Mirela Lazoc, ne-a declarat, ieri, ca faptele s-au petrecut chiar in gospodaria in care locuia barbatul de 68 de ani si nepoata vitrega, de doar 10 ani. “In anul 2008, familia partii vatamate s-a stabilit in locuinta inculpatului din localitatea Subcetate. La sfarsitul lunii august – inceputul lunii septembrie 2011, profitand de imposibilitatea partii vatamate de a-si exprima vointa si promitandu-i diverse bunuri, a intretinut cu aceasta doua sau trei raporturi sexuale complete, in bucataria de vara si in locuinta parintilor, aflate in aceeasi gospodarie, in conditiile in care parintii erau plecati din localitate”, ne-a declarat Mirela Lazoc. Potrivit acesteia, fetita este fiica vitrega a fiului batranului.

In data de 10 aprilie, instanta a admis cererea procurorilor de arestare preventiva a inculpatului pentru o perioada de 29 de zile, solutia fiind cu drept de recurs in termen de 24 ore de la pronuntare.

Violul, descoperit la ginecolog

Cosmarul fetitei pare sa fi continuat si la inceputul acestui an, batranul profitand in continuare de aceasta. Potrivit sursei mentionate anterior, totul a iesit la iveala in luna februarie a acestui an cand fata, dusa la ginecolog, s-a vazut nevoita sa ii spuna mamei sale ce s-a intamplat. In luna ianuarie a anului in curs, minora de 10 ani a avut prima menstruatie, iar pentru ca in luna urmatoare a lipsit, mama ei a dus-o la ginecolog. In urma ecografiei, medicul specialist a constatat ca fetita nu mai era virgina, situatie care dureaza de mai multe luni. Intrebata ce s-a intamplat, copila i-a spus mamei cum s-au petrecut faptele cu bunicul sau vitreg. Femeia socata a anuntat imediat autoritatile, procurorii demarand o ancheta in acest caz. In data de 21 martie, certificatul medical a atestat faptul ca minora a fost supusa unor raporturi sexuale.

Au parasit casa groazei

Cazul a ajuns si in atentia reprezentantilor Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Salaj. Directorul executiv adjunct al institutiei, Alexandru Basa, ne-a declarat ca minora a primit consiliere si ca beneficiaza saptamanal de consiliere psihologica si sociala. “Deocamdata nu se impune stabilirea unei masuri de preluare a minorei din familie, in urma anchetei efectuate stabilindu-se ca aceasta nu se mai afla in pericol. In prezent, fetita de 10 ani locuieste cu mama si tatal ei vitreg intr-o alta localitate, respectiv in Valcau”, a afirmat Alexandru Basa. Potrivit acestuia, reprezentantii primariei locale i-au sesizat de acum trei saptamani despre cele intamplate.

Batranul vrea in libertate

Inculpatul Alexandru Groze a inaintat, in data de 18 aprilie, recurs impotriva deciziei magistratilor Tribunalului Salaj de arestare preventiva. Dosarul a fost inaintat la Curtea de Apel Cluj. Potrivit solutiei postate pe portalul instantelor de judecata, instanta superioara a respins ca nefondat recursul declarat de inculpat impotriva incheierii penale numarul 17/C din 10 aprilie 2012 a Tribunalului Salaj. Decizia in acest caz este definitiva.

Daca va fi gasit vinovat, batranul risca sa petreaca ani grei din viata in spatele gratiilor. Pedeapsa prevazuta de lege pentru savarsirea infractiunii de viol este mult mai severa, daca victima este ruda apropiata si daca aceasta locuieste si gospodareste impreuna cu faptuitorul, precum si in conditiile in care fapta este savarsita asupra unei persoane care nu a implinit varsta de 15 ani. In aceste situatii, inculpatul poate primi o pedeapsa cu inchisoare de la 10 si pana la 20 de ani.

Recomandari

Alte Articole