Majorarea salariilor bugetarilor, anuntata de PDL

Coordonatorul campaniei electorale a PDL Sălaj, Septimiu Ţurcaş, a afirmat că democrat-liberalii au susţinut, permanent, că in contextul in care economia va permite acest lucru, se va reveni la salariile bugetarilor de dinainte de tăierea lor cu 25 la sută. “Deja 15 procente au fost date inapoi bugetarilor, dar acum urmărim revenirea la nivelul de salarii din mai 2010”, a declarat liderul PDL Sălaj, vineri, in cadrul unei conferinţe de presă, care a adăugat că există puternice semnale in acest sens, atat din partea premierului Răzvan Ungureanu, cat şi din ce a preşedintelui Traian Băsescu.

“Să nu creadă cineva că dacă ar exista bani, dacă ar exista un confort financiar, vreun Guvern nu ar mări veniturile bugetarilor. Dar, pentru moment, avem condiţionarea performanţei din economie care nu depinde exclusiv de noi, de Romania, ci mai ales de climatul economic european. PDL, ca principal partid de guvernămant, nu are de ce să nu fie mandru de cum a gestionat Romania in ultimii trei ani. Am condus ţara in momentul ei cel mai greu din punct de vedere economic. Dacă in 2009 eram aproape de fundul oceanului, cu bolovani legaţi de ambele picioare care ne trăgeau in jos, acum am ajuns la suprafaţă şi facem primul pas spre mal”, a mai spus Septimiu Ţurcaş.

Democrat-liberalul a mai făcut trimitere la sacrificiile făcute de populaţie, dar şi de către Guvernul Boc, insă, in opinia sa, satisfacţiile sunt pe măsură: “Au fost luate măsuri dure, măsuri suportate de fiecare dintre romani. Am luat decizii pe care niciun partid, niciun Guvern din Romania nu le-a mai luat – curajoase şi, mulţi ar spune, aducătoare de antipatie politică. Coaliţia majoritară nu a recurs exclusiv la măsuri impopulare, de austeritate. Am pus bazele unei noi Romanii. Avem o nouă legislaţie a muncii, o nouă lege echitabilă şi unică a pensiilor, Coduri civile şi penale noi, o lege nouă a micii reforme in justiţie, o lege a Educaţiei. Iar rezultatele se văd. Avem o justiţie din ce in ce mai aproape de standardele corecte, lucru este recunoscut de UE, au fost scoase la lumină sute de mii de angajări făcute la negru, avem un invăţămant modern şamd”.

Pe de altă parte, Septimiu Ţurcaş a arătat că, in ceea ce priveşte tratatul de guvernanţă fiscală, USL a uitat de interesul naţional. “Am văzut că, in loc să atace fondul problemei, să spună tranşant dacă este un susţinător al traiului pe datorie sau nu, USL s-a impiedicat in faptul că preşedintele Băsescu este cel care a semnat săptămana trecută tratatul la Bruxelles. Poziţiile exprimate de PSD, PNL şi PC, prin care amană aderarea Romaniei la acest tratat, sunt tipice unei clase politice dispusă la populisme, la trai pe datorie. Adică condiţiile perfecte pentru a readuce Romania la momentul 2009 cand era cu un pas suspendat deasupra prăpastiei”, susţine aceeaşi sursă. In opinia sa, romanii trebuie să inţeleagă că tratatul de guvernanţă fiscală este modalitatea prin care Europa incearcă să evite, pe viitor, scenariul grecesc: “Este un tratat impotriva populismului electoral, care obligă guvernele să fie responsabile şi să nu cheltuiască mai mult decat işi permit. Romania aplică deja criteriile parafate prin tratatul fiscal, şi anume menţinerea datoriei publice la un nivel controlat, sub 60 la sută, deficit bugetar de maxim 3 la sută şi reducerea cheltuielilor cu funcţionarea statului prin reforma administrativă. Avem, acum, o datorie publică de puţin peste 30 la sută şi am terminat 2011 cu un deficit bugetar apropiat de valoarea ideală de 3 la sută. Şansa participării la acest tratat reprezintă şansa de a lua parte la deciziile din zona euro, in care ne propunem să intrăm in următorii ani”.

Referindu-se la reducerea numărului de parlamentari şi, totodată, la parlamentul unicameral, Claudiu Barsan, purtătorul de cuvant al PDL Sălaj, a afirmat că reforma statului trebuie să continue cu transpunerea in realitate a opţiunii categorice a romanilor in favoarea unui Parlament unicameral, cu 300 de membri. “PDL a insistat tot timpul pentru acest lucru, dar opoziţia nu a văzut, din nou, dincolo de interesul său, şi a ales să pună beţe in roate proiectului de modificare a Constituţiei. In absenţa opoziţiei, PDL nu poate trece exclusiv cu ajutorul partenerilor de coaliţie modificările la Constituţie. Este nevoie de o majoritate de două treimi pentru asta”, a subliniat democrat-liberalul. Acesta a adăugat că, in ultima periodă, Parlamentul demonstrează că poate funcţiona cu un număr mult mai mic de parlamentari. “Greva de lux a Alianţei Socialiste ne-a adus in ipostaza de a ne mobiliza şi a nu permite Parlamentului să nu funcţioneze. Am reuşit, deci se poate!”, a spus in final Claudiu Barsan.

Recomandari

Alte Articole