Mai putine drumuri pentru ajutorul de incalzire

Primaria Zalau da o mana de ajutor potentialilor beneficiari ai ajutorului de incalzire. Astfel, dupa cum ne-a anuntat Manuela Ghiurutan, purtatorul de cuvant al Primariei Zalau, zalauanii interesati de acest sprijin financiar au posibilitatea de a obtine in locul certificatului fiscal de la Serviciul Taxe si Impozite matricola contribuabilului. Acest document ofera date legate de bunurile pe care le detine fiecare membru al familiei solicitantului. Mai precis, situatia bunurilor mobile si imobile pe care le detine solicitantul ajutorului pentru incalzirea locuintei, care inlocuieste certificatul fiscal, poate fi obtinuta de la Directia de Asistenta Sociala si Comunitara din cadrul Primariei Zalau. Radu Capilnasiu, prim-edilul Zalaului, a imputernicit un angajat din cadrul DASC sa acceseze programul de impozite si taxe locale, si sa listeze pentru beneficiar documentul respectiv.

 

Activitatea de preluare a cererilor pentru acordarea ajutorului de incalzire a locuintei si eliberarea situatiei bunurilor mobile si imobile pe care le detine fiecare solicitant si membrii familiei (matricola contribuabilului) se desfasoara la sediul DASC, situat in Piata Iuliu Maniu, nr. 3-5, camera 6, de luni pana vineri, intre orele 8-16. De la demararea activitatii au fost acceptate 170 de cereri si au fost respinse 100, pentru ca nu indeplineau criteriile de eligibilitate.

 

Cererile pentru acordarea subventiei la incalzire pentru sezonul rece 2011-2012 (1 noiembrie 2011-31 martie 2012) se preiau din 4 octombrie, la sediul Directiei de Asistenta Sociala Comunitara.

 

Formularele tipizate se pot procura de la casieria E.ON GAZ – pentru incalzirea cu gaze si de la registratura DASC-pentru incalzirea cu lemne sau energie termica. Venitul net maxim pe membru de familie, pentru a beneficia de subventie la incalzire, este de 615 lei – pentru gaze si lemne, 786 lei – pentru energie termica, 1.082 lei – pentru energie termica (doar pentru persoanele singure). Actele necesare la depunerea cerererii pentru acordarea subventiei la incalzire precum si lista cu bunurile ce conduc la excluderea acordarii acestui ajutor au fost stabilite prin Hotararea de Guvern 920/2011.

 

Bunurile pentru care zalauanii pierd ajutorul de incalzire sunt: cladiri sau alte spatii locative in afara locuintei de domiciliu, sau alte imobile aflate in proprietate; mijloace de transport (autoturisme care depasesc 1.600 mc, autoutilitare, autocamioane de orice fel, remorci, salupe, barci cu motor, scutere de apa, iahturi, autobuze, microbuze), tractor, combina autopropulsata, presa de ulei, moara de cereale, utilaje de prelucrat lemnul (gater, drujba), depozite bancare de peste 3.000 de lei, terenuri (in suprafata mai mare de doua hectare), trei bovine, 5 porci, 20 de oi sau capre, peste 15 familii de albine.

Recomandari

Alte Articole