Lacat pe Serviciul de Taxe si Impozite al Primariei Zalau

Zalauanii neavizati, care au ajuns vineri dupa ora 11 la Primarie sa-si plateasca taxele si impozitele, au ramas cu banii in mana. Salariatii din administratia locala au inchis usile de la Serviciul Taxe si Impozite Locale, cu toate ca s-a anuntat ca vineri a fost ultima zi pentru plata taxelor si impozitelor aferente semestrului II. Cum era de asteptat, ca la romani, in ceasul al doisprezecelea, foarte multi zalauani s-au decis sa-si achite impozitele, dar, in ciuda faptului ca locuitorii urbei de la poalele Mesesului au continuat sa vina sa-si plateasca darile si dupa ora 11, nimeni nu le-a mai deschis usa. Celor care doreau neaparat sa fie la zi cu datoriile fata de bugetul local li s-a spus ca pot plati la Posta. Zalauanii care au ajuns dupa aceasta limita orara au plecat nemultumiti de faptul ca municipalitatea a decis ca tocmai in ultima zi sa le inchida usa in nas.

 

Purtatorul de cuvant al Primariei Municipiului Zalau, Manuela Ghiurutan, a explicat ca, in cadrul institutiei, exista o regula, si anume, in ultima zi lucratoare din luna publicul nu mai este servit dupa ora 11.

 

“Am anuntat si cu alte ocazii, ca in ultima zi lucratoare din luna, dupa ora 11, activitatea de relatii cu publicul se suspenda pentru a putea fi finalizate documentele aferente sfarsitului de luna. Practic, salariatii din primarie sunt la serviciu, dar lucreaza pentru inchiderea de luna si pregatirea documentelor pentru Trezorerie”, a explicat Manuela Ghiurutan.

 

Reprezentantii Municipalitatii au stiut sa atraga atentia contribuabililor ca termenul scadent este 30 septembrie, dar nu a averitzat populatia ca vineri, de la ora 11 va fi inchis la ghisee. Intr-un comunicat publicat pe site-ul primariei scrie: “Reamintim contribuabililor, persoane fizice si juridice, ca, in conformitate cu prevederile Codului Fiscal, 30 septembrie este ultimul termen de plata a impozitelor catre bugetul local, aferente ultimului semestru. Depasirea acestui termen scadent atrage calcularea majorarilor de intarziere, in cuantum de 2 la suta pe luna sau fractiuni de luna. Activitatea de incasare la ghiseele Serviciului Impozite si Taxe Locale se desfasoara conform urmatorului program: luni, miercuri, joi, vineri – 7 – 16.30, marti – 7- 18.30. In 2011 continua colaborarea Primariei Zalau cu Posta Romana, astfel ca, impozitele si taxele pot fi achitate si la cele patru oficii postale din municipiu, dupa urmatorul program: OP Zalau 1, str. Parcului, nr. 2: 7 – 20, OP Zalau 2, Astralis: 7 – 20, OP Zalau 3, P.ta 1 Decembrie 1918: 7 – 20, OP Zalau 4, zona industriala: 8 – 16”. Atat, si nimic mai mult.

 

Credem ca, totusi, se putea gasi o alternativa pentru situatia cand ultima zi din luna coincide cu ultima zi pentru plata impozitelor, mai ales ca acest lucru se intampla, de cel mult patru ori pe an. Nu de alta, dar tot batem moneda sa nu punem oamenii pe drumuri si pe de alta parte, am face orice sa avem mai multi bani la vistieria orasului. Si-atunci de ce punem lacatul pe usa cand omul aduce bani de buna voie, bani care, de fapt, servesc interesului public si totodata salariilor din Primarie?

Recomandari

Alte Articole