Judecatorii Monica Kende si Patritiu Daraban au trecut de testarea psihologica

Judecatorii Monica Kende si Patritiu Daraban, precum si procurorul Marta Chis, au fost declarati “recomandabil” la testarea psihologica sustinuta, in cursul saptamanii trecute, la concursul pentru ocuparea posturilor de conducere vacante in cadrul instantelor de judecata sau parchetelor salajene.

Consiliul Superior al Magistraturii a publicat, ieri, rezultatele obtinute de candidati la aceasta proba de concurs, fara a face publice si numele acestora. In liste au fost cuprinse doar coduri, astfel incat candidatul sa afle rezultatul in mod confidential. La nivel national, doar unul dintre cei 76 de judecatori a fost declarat “nerecomandabil”, in timp ce patru dintre procurori nu au trecut de aceasta proba.

La nivelul judetului, au fost scoase la concurs trei posturi de conducere, respectiv: de presedinte al Tribunalului Salaj si posturile de prim-procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Jibou si la Parchetul de pe langa Judecatoria Simleu Silvaniei. Pentru ocuparea postului de presedinte la cea mai inalta instanta din judetul nostru s-au inregistrat doi magistrati: Monica Kende, ocupand in prezent interimatul, si Patritiu Daraban, vicepresedintele instantei salajene.

Monica Kende a fost singurul candidat, la nivel national, care a solicitat amanarea sustinerii acestei probe de concurs. “Am solicitat si obtinut aprobarea de a sustine mai tarziu testarea psihologica si sustinerea interviului pentru ca am fost plecata din tara. Astfel, am sustinut testarea in 26 mai si am reusit aceasta proba”, ne-a declarat presedintele interimar.

Vicepresedintele Patriutiu Daraban ne-a spus ca, in urma cu doi ani, a mai trecut printr-o astfel de testare si ca, la fel ca si atunci, nu a existat nicio problema in obtinerea rezultatului “recomandabil”.

In privinta procurorului Marta Chis, candidat pentru functia de prim-procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Jibou, acesta a afirmat, de asemenea, ca a promovat testarea psihologica. “Urmeaza sa sustin proiectul si proba de teorie in cadrul acestui examen pentru obtinerea functiei de prim-procuror”, a declarat procurorul Chis.

Pentru functia de prim-procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Simleu Silvaniei nu a aplicat niciun procuror.

Urmatoarea proba va avea loc intre 5 si 17 iunie, cand judecatorii si procurorii vor trebui sa sustina proiectul referitor la exercitarea atributiilor specifice functiilor de conducere. Ulterior, in data de 24 iunie, candidatii vor da testarea scrisa privind managementul, comunicarea si resurselor umane. Dupa solutionarea eventualelor contestatii, in data de 3 iulie se va afisa tabelul de clasificare a candidatilor, respectiv de ocupare a posturilor. Pentru functia de presedinte de tribunal sau prim-procuror al parchetului de pe langa tribunal este necesara o vechime de 6 ani in functia de judecator sau procuror.

Concursul sau examenul se organizeaza pentru ocuparea a unui numar de 101 functii vacante de presedinte si vicepresedinte la curtile de apel, tribunale, tribunale specializate si judecatorii, precum si a unui numar de 124 de functii vacante de procuror general, procuror general adjunct, prim procuror si prim procuror adjunct de la parchetele de pe langa curtile de apel, tribunale si judecatorii.

Recomandari

Alte Articole