Jandarmii salajeni, la ceas aniversar (VIDEO) Reviewed by CD on . Conducerea Inspectoratului de Jandarmi Judetean (IJJ) Salaj a organizat, in cursul zilei de ieri, o manifestare pentru a sarbatori 162 de ani de la infiintarea, Conducerea Inspectoratului de Jandarmi Judetean (IJJ) Salaj a organizat, in cursul zilei de ieri, o manifestare pentru a sarbatori 162 de ani de la infiintarea, Rating:
Ești aici: Acasă » Social»Jandarmii salajeni, la ceas aniversar (VIDEO)

Jandarmii salajeni, la ceas aniversar (VIDEO)

Jandarmii salajeni, la ceas aniversar (VIDEO)

Conducerea Inspectoratului de Jandarmi Judetean (IJJ) Salaj a organizat, in cursul zilei de ieri, o manifestare pentru a sarbatori 162 de ani de la infiintarea, la nivel national, a structurilor de jandarmi. La ceremonialul militar au fost invitate sa participe oficialitatile judetului, printre care prefectul judetului – Alexandru Vegh, administratorul Consiliului Judetean – Ionel Ciunt, primarul municipiului Zalau – Radu Capilnasiu, reprezentanti ai Ministerului Apararii Nationale si ai Ministerului Administratiei si Internelor, precum si alti sefi de institutii de deconcentrate. In deschiderea evenimentului, inspectorul sef al Jandarmeriei Salaj – comandant Vasile Bocea, a citit mesajul de felicitare din partea inspectorului general al Jandarmeriei Romane, colonel Costel Gavrila, dupa care prefectul Vegh Alexandru a dat citire mesajului de felicitare din partea ministrului MAI, Gabriel Bercea, urmat de prezentarea istoricului jandarmeriei de catre seful Arhivelor Nationale Salaj, Danut Pop.

Tot in cadrul festivitatii, conducerea IJJ Salaj a nominalizat cadrele care au avansat in grad, acordand recompense si diplome cadrelor unitatii. Astfel, prin ordin de ministru, capitanul Cristian Bolfa a fost avansat la gradul de maior inaintea expirarii stagiului minim in grad, iar de la gradul de locotenent, colonel Gavril Bota si Alexandru Chete au fost avansati la gradul de colonel. Prin ordinul inspectorului general al Jandarmeriei Romane, s-a conferit distinctia de serviciu pentru indeplinirea in conditii deosebite a misiunilor incredintate locotenentului Alin Nedisan si plutonierului Radu Pinte.

Un moment emotionant a fost acordarea diplomelor aniversare cadrelor trecute in rezerva, respectiv colonelului Marin Cranta, veteran de razboi care a imbracat, cativa zeci de ani, haina de jandarm, precum si locotenentului colonel Viorel Iuga, care anul trecut s-a confruntat cu o problema grava de sanatate in timpul serviciului. De asemenea, prin ordinul inspectorului general al Jandarmeriei Romane, au fost recompensate cu multumiri cateva dintre cadrele unitatii, iar prin ordinul inspectorului sef Vasile Bocea, o serie de cadre, ofiteri si subofiteri, au fost recompensate cu citarea prin ordin de zi pe unitate si felicitari.

Manifestarile zilei s-au incheiat cu o masa data in cinstea jandarmilor.

 

Clip to Evernote

Comentarii (1)

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus