Hala agroalimentara din Zalau, departe de finalizare

Desi au mai ramas doar aproximativ patru luni pana la termenul de finalizare partiala a noii hale agroalimentare a Zalaului, cand ar trebui sa fie incheiate 70 la suta din lucrari, pana acum a fost realizata doar o treime din investitie. Potrivit purtatorului de cuvant al Primariei Zalau, Manuela Ghiurutan, au fost realizate terasamentele, s-a lucrat la partea de infrastructura si s-a realizat fundatia, partial fiind executate lucrari si la partea de suprastructura. Totusi, reprezentantul administratiei locale ne-a declarat ca se va incerca respectarea termenului de finalizare partiala a investitiei, stabilit pentru data de 31 august 2012, dar a precizat ca, fiind vorba de lucrari exterioare, executarea lor depinde in continuare de conditiile meteorologice. „Pentru proiectul privind ridicarea halei agroalimentare, s-a semnat un acord cadru pe patru ani, ceea ce inseamna ca termenul de finalizare a intregii lucrari este 2014. Contractul subsecvent contractului cadru are, insa, termenul de finalizare in 31 august 2012. La finalul acestui prim contract subsecvent vor fi finalizate 70 la suta din lucrari”, a declarat purtatorul de cuvant al Primariei Zalau, Manuela Ghiurutan.

Potrivit sursei citate, pana la 31 martie anul curent, au fost decontate lucrari de 3 milioane de lei, iar pana la data de 31 august 2012, ar mai trebui executate lucrari de circa 5,75 milioane de lei. Cum pana la acest termen stabilit in contractul subsecvent contractului cadru este prevazuta realizarea doar a 70 la suta din investitie, in urmatorii doi ani vor mai fi executate investitii de aproximativ 3,5 milioane de lei, care vor definitiva hala agroalimentara.

Fondurile necesare acestui proiect sunt asigurate dintr-un imprumut contractat, pe 15 ani, de Primaria Zalau de la CEC Bank in valoare de 27,988 milioane de lei.

Cladirea care se va ridica in locul sectorului de fructe si legume al fostei piete va ocupa o suprafata de 1.758 de metri patrati. La subsol, imobilul va avea o parcare, la parter vor fi amenajate spatiile pentru vanzare, iar la etaj vor fi create spatii pentru unitati de alimentatie publica.

Proiectul privind constructia halei agroalimentare a fost publicat pe SEAP in 31 martie 2011, iar in vara, arheologii din cadrul Muzeului Judetean de Istorie si Arta Zalau – Salaj au efectuat lucrari pentru a putea descarca zona de sarcina arheologica.

Constructorul desemnat in urma licitatiei publice pentru a se ocupa de aceasta investitie este SC Copisa Constructora Pirenaica SA Barcelona, in asociere cu SC Consinit Zalau si SC Ianus SRL Zalau, iar santierul a fost deschis in toamna anului trecut. Asocierea de firme sus amintita nu a fost singurul constructor interesat sa semneze contractul cu administratia municipala, dar criteriul care a desemnat castigatorul a fost pretul cel mai mic practicat.

Recomandari

Alte Articole