Fiscul vinde rubine la promotie!

Niciun cumparator nu s-a aratat interesat de cele peste 6.000 de rubine scoase la licitatie, miercuri, de catre Directia Generala a Finantelor Publice Cluj, dupa ce pietrele pretioase au fost confiscate de oamenii legii de la un italian care incerca sa le comercializeze in centrul Zalaului. Valoarea totala a rubinelor este de 135.660 de lei. La urmatoarea licitatie, aceastea vor fi puse in vanzare cu 25 la suta reducere fata de pretul initial.

Purtatorul de cuvant al institutiei, Gligor Gavris, ne-a declarat ca aceasta este procedura legala privind licitatiile publice. “Pentru cele 6.096 de rubine scoase la licitatie, in cursul acestei luni, nu s-a prezentat niciun cumparator. Data limita pentru depunerea ofertelor a fost data de 9 decembrie, cu deschiderea acestora in cursul zilei miercuri, 14 decembrie. Prin urmare, va fi organizata, saptamana viitoare, o noua licitatie pentru punerea in vanzare a pietrelor pretioase. De aceasta data, pretul de vanzare va fi redus cu pana la 25 la suta din valoarea initiala”, ne-a declarat Gligor Gavris. Potrivit sursei citate, aceasta a fost cea de-a treia licitatie organizata pentru vanzarea rubinelor. Ofertele au lipsit cu desavarsire.

Cele 6.096 de bucati de pietre pretioase au o greutate totala de 1.784 de grame. Pretul de vanzare este de 57 de lei pe gram, cu 19 lei mai putin decat cel stabilit la licitatiile anterioare. Vanzarea rubinelor se face prin achizitionarea intregii cantitati sau pe cutii. Persoane fizice sau juridice autorizate care doresc sa intre in posesia rubinelor trebuie sa prezinte oferta ferma cu nominalizarea cutiei sau greutatea cutiei in plic inchis si sigilat.

Mai multe informatii despre pietre si vanzarea acestora pot fi obtinute apeland numerele de telefon 0264-591670, 0264-592602, interior 147 sau adresa de e-mail Vasile.Trif.CJ@mfinante.ro.

Cele peste 6.000 de rubine au confiscate de oamenii legii in luna octombrie a anului trecut, de la un cetatean italian care nu avea niciun act pentru a dovedi provenienta lor. Italianul Massimo T., in varsta de 42 de ani, impreuna cu prietena sa din judetul Salaj, au fost prinsi in flagrant pe cand incercau sa le vanda intr-o parcare de pe bulevardul Mihai Viteazul din Zalau. Intreaga cantitate de pietre pretioase, estimata la aproximativ 35.000 de euro pe piata “neagra”, a fost confiscata de fortele specializate. Pentru ca nu s-a putut constata provenienta rubinelor, italianul si salajeanca au fost sanctionati contraventional cu amenzi in valoare de 10.000 de lei.

Recomandari

Alte Articole