Doua milioane de euro, mistuiti in incendiul de la West Co Impex

Pagubele produse in incendiul de proportii izbucnit, marti dimineata, la hala principala de productie a societatii comerciale West Co Impex SRL din Criseni, care face cazi din fibra de sticla, se ridica la 2 milioane de euro. Patronul societatii va trebui sa suporte in intregime prejudiciul, din cauza ca intreaga linie de productie si materialele din hala nu erau asigurate.

Noua autospeciale cu apa si spuma ale pompierilor au intervenit, marti dimineata, pentru a stinge un incendiu la hala principala de productie a societatii comerciale West Co Impex SRL, din localitatea Criseni. In ciuda interventiei prompte, hala, precum si linia de productie a materialelor din fibra de sticla si stocul de produse dinauntru au ars in intregime.

In momentul producerii incendiului, cativa dintre angajati ajunsesera deja la munca, hala avand o suprafata de aproximativ 1.600 de metri patrati. Oamenii au observat tarziu flacarile si fumul gros din incinta, dar au reusit sa se salveze, iesind la timp din cladirea cuprinsa de foc.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) “Porolissum” al judetului Salaj, Lucian Jacodi, ne-a declarat ca un angajat a apelat numarul unic de urgenta 112, solicitand ajutorul pompierilor militari. “Detasamentul de Pompieri Zalau a fost solicitat sa intervina marti dimineata, la ora 5.30, pentru a stinge un incendiu de proportii izbucnit la operatorul economic West Co, din Criseni. Ajunsi la fata locului, pompierii zalauani s-au vazut nevoiti sa solicite in ajutor echipajele de la Sectiile de Pompieri Simleu Silvaniei si Jibou si de la Garzile de Interventie Nusfalau si Cehu Silvaniei. La interventie au participat si doua servicii private pentru situatii de urgenta. In total, peste 40 de pompieri au intervenit pentru stingerea incendiului cu noua autospeciale cu apa si spuma”, a declarat purtatorul de cuvant.

Potrivit sursei citate, pompierii militari s-au luptat cu flacarile uriase timp de mai bine de mai bine de trei ore, pana cand au reusit sa stinga incendiul.

Interventia prompta a pompierilor militari a dus la prevenirea propagarii incendiului si la depozitul de cazi din fibra de sticla si bazine de dus din spatele halei cuprinse de flacari, precum si ale celorlalte depozite ale firmelor din apropiere.

Administratorul societatii West Co Impex SRL, Dan Chereches, ne-a declarat ca pagubele se ridica la valoarea de peste 2 milioane de euro. “Doar hala era inregistrata la firma de asigurari. Intreaga linie de productie si stocul de produse, cazi de baie si cabine de dus, estimate la valoarea de 2 milioane de euro, nu erau asigurate. Din primele cercetari efectuate de pompieri la fata locului, incendiul a izbucnit, cel mai probabil, de la un scurtcircuit electric la un compresor, care a aprins acoperisul halei. Ulterior, flacarile s-au extins cu repeziciune, cuprinzand intreaga linie de productie si toate materialele depozitate inauntrul halei”, ne-a declarat Dan Chereches.

Potrivit acestuia, productia nu va fi intrerupta. “Noi mai avem doua firme cu profil asemanator in Jibou si Criseni, unde vom continua activitatea de productie. In ciuda problemelor de acum si a pierderii inregistrate, vom incerca sa mentinem afacerea fara a face disponibilizari. O vom lua de la capat”, a precizat Dan Chereches.

Potrivit sursei citate, hala nu era prevazuta cu niciun sistem de detectie a fumului.

Pompierii continua cercetarile pentru a stabili cu exactitate cauza si imprejurarile in care s-a produs incendiul, precum si valoarea reala a prejudiciului.

Recomandari

Alte Articole