Director cercetat pentru braconaj

Ioan Chereches, directorul Oficiului pentru Ameliorare si Reproductie in Zootehnie (OARZ) Salaj, este cercetat pentru comiterea infractiunii de braconaj, dupa ce a fost prins, in cursul saptamanii trecute, fara autorizatie pe fondul de vanatoare din Crasna. Daca va fi gasit vinovat, acesta risca ani buni de inchisoare sau o amenda usturatoare.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Salaj, Tincuta Dumuta, in cursul zilei de 19 ianuarie, politistii Biroului Arme Explozivi si Substante Periculoase au identificat doi barbati, respectiv Ioan C., in varsta de 60 de ani, si Dorel D., de 74 de ani, ambii din Zalau, pe fondul de vanatoare nr. 21 Crasna, apartinand Asociatiei de vanatoare Mesesul Zalau. Impreuna cu cei doi barbati se aflau si vanatori din cadrul Agentiei Judetene a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi Salaj. “Din primele cercetari rezulta ca barbatii cautau vanat si aveau asupra lor arme de vanatoare detinute legal, insa nu detineau autorizatie de vanatoare eliberata in acest scop”, a declarat purtatorul de cuvant.

Pe de alta parte, Ioan Chereches sustine ca nu avea intentia sa participe la vanatoare, doar isi conducea un amic cu masina catre fondul de vanatoare. “Eu doar am condus o cunostinta cu masina catre fondul de vanatoare. Nu aveam echipament de vanatoare, nu aveam autorizatie, iar starea de sanatate nu mi-a permis sa participat la vanatoare. In plus, armele erau in masina cand am fost luati la intrebari de organele de control. Autorizatia de vanatoare urma sa fie adusa de ceilalti membri din grupul de vanatori, la punctul de intalnire stabilit, unde ne aflam. Acestia, insa, au intarziat”, ne-a declarat, vineri, directorul OARZ Salaj.

In acest caz, politistii au intocmit actele premergatoare inceperii urmaririi penale pentru comiterea infractiunii de braconaj. Pentru vanatoarea fara permis si fara autorizatie de vanatoare legala, legea prevede pedepse cu inchisoarea de la 3 la 7 ani sau cu amenda de la 5.000 la 25.000 de lei.

Recomandari

Alte Articole