Dependenta de jocurile de noroc la impins la sinucidere

Jocurile de noroc au mai facut o victima in Salaj! Un tanar in varsta de 20 de ani, din localitatea Bobota, a ales sa-si incheie socotelile cu viata, cel mai probabil, din cauza datoriilor acumulate jucand la aparatele de noroc. Acesta a fost gasit spanzurat de un copac, sambata dimineata, intr-o livada din satul natal.

Un tanar in varsta de 20 de ani a fost gasit spanzurat de un copac, sambata dimineata, in livada unei gospodarii din localitatea Bobota. Din cele spuse de localnici, se pare ca acesta ar fi recurs la teribilul gest din cauza unor datorii acumulate jucand la aparatele de noroc.

Trupul neinsufletit al tanarului Marian B. a fost descoperit de catre un localnic care a sesizat cazul la numarul unic de urgenta 112. La fata locului s-au deplasat imediat lucratorii Serviciului de Criminalistica Salaj pentru efectuarea cercetarilor in vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor si imprejurarilor in care s-a produs crunta intamplare.

De asemenea, la fata locului au intervenit si pompierii militari. “Dispeceratul unitatii a fost sesizat sambata, in jurul orei 12, pentru a interveni la gospodaria din localitatea Bobota, la nr. 28, unde un tanar a fost gasit spanzurat de un copac din livada. Dupa cercetarile desfasurate de criminalisti, echipajul a intervenit pentru a cobori din copac trupul fara suflare al tanarului”, ne-a declarat Lucian Jacodi. Ulterior, trupul neinsufletit a fost transportat la morga Spitalului Judetean de Urgenta Zalau in vederea efectuarii necropsiei.

Tanarul care si-a pus capat zilelor era angajat ca barman intr-un local de alimentatie publica din localitate. Cel mai probabil, acolo si-a acumulat datoriile care i-au adus sfarsitul.

Acesta este cel de-al doilea caz petrecut in Salaj, la interval de cateva luni, in care o persoana si-a incheiat socotelile cu viata in acelasi mod teribil, din cauza datoriilor stranse la jocurile de noroc. In luna noiembrie a anului trecut, un adolescent in varsta de 18 ani, din localitatea Guruslau, comuna Hereclean, a fost gasit spanzurat de un stalp de telefonie mobila dintre localitatile Diosod si Bocsita. Din cele declarate de sateni, baiatul a recurs la acest gest extrem, cel mai probabil, din cauza ca a pierdut sume mari de bani la aparatele de noroc. Mai mult, baiatul nu isi platise de cateva luni abonamentul de autobuz pentru transportul catre scoala, unde nici nu a mai fost vazut cu circa doua saptamani inainte sa fie gasit decedat. Oamenii din sat spun ca acesta s-a imprumutat cu bani de la mai multi prieteni si cunoscuti, fara a-i mai putea inapoia.

Dependenta de jocurile de noroc este considerata o tulburare grava de comportament si are efecte dezastruoase atat asupra vietii personale si profesionale a celui care joaca, cat si asupra familiei sale.

Mizele sau pariurile pe care le fac devin cu timpul tot mai mari, la fel si riscurile pe care si le asuma. Aceste persoane adesea continua sa joace in ciuda repetatelor eforturi de a se controla, de a-si stopa comportamentul. Atunci cand incearca sa se opreasca, devin nelinistiti si iritabili. Cand devine lipsita de resurse financiare, persoana dependenta de jocurile de noroc poate recurge la comportamente antisociale: de la minciuna si inselatorie, la falsuri, fraude si furt pentru a obtine bani. Ea nu mai evalueaza consecintele actelor sale, riscand astfel sa intre in conflict cu legea, sa isi piarda locul de munca, sa isi puna in pericol cariera, familia, relatiile cu cei apropiati. Nevoia de a participa la jocurile de noroc creste progresiv si se accentueaza in timpul perioadelor de stres sau depresie. Cel mai probabil, parte din acestea au condus la gesturile extreme ale celor doi tineri salajeni, rapusi de jocurile de noroc.

Recomandari

Alte Articole