Daniela Biris pierde sefia ITM Salaj

Luminita Nemes a fost singurul candidat la concursul pentru ocuparea functiei de inspector sef la Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Salaj, organizat, saptamana aceasta, de Agentia Nationala a Functionarilor Publici. Fostul director al institutiei, Daniela Biris, nu si-a depus dosarul de participare. Motivele sunt lezne de inteles: si-a pierdut sustinerea politica pentru a ramane in aceasta functie.

Concursul organizat de Agentia Nationala a Functionarilor Publici (ANFP) pentru ocuparea functie de inspector sef la Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Salaj a fost sustinut, saptamana aceasta, de un singur candidat, Luminita Nemes. Ocupand functia de consilier superior la Compartimentul de comunicare si relatii publice in cadrul Casei Judetene de Pensii Salaj, Nemes ne-a declarat, ieri, ca a obtinut punctajul necesar la concurs.

Proba practica de evaluarea cunostintelor de calculator si a unei limbi de circulatie internationala a avut loc luni, in data de 21 noiembrie, urmatoarea zi fiind programata cea scrisa. “Lucrarea a fost corectata si notata cu un punctaj suficient pentru promovarea concursului. Din motive obiective, am solicitat sustinerea interviului in aceeasi zi cu proba scrisa, avand aceasta posibilitate in lipsa contestatiilor. Fiind singura lucrare in concurs, cererea a fost aprobata”, ne-a declarat Luminita Nemes. Aceasta a mai spus ca se considera potrivita pentru acest post de conducere, sustinand ca are experienta in domeniul relatiilor de munca.

Confirmarea a venit din partea Directiei de Comunicare si Relatii Internationale din cadrul ANFP. “Luminita Nemes a obtinut 72 de puncte la proba scrisa a concursului pentru ocuparea functiei publice de conducere vacante, cea de inspector sef in cadrul ITM Salaj”, ne-au comunicat reprezentantii ANFP. Punctajul minim pentru promovarea concursului este 70.

Luminita Nemes ocupa, din iulie 2010, functia de consilier superior la Compartimentul de comunicare si relatii publice in cadrul Casei de Pensii. In intervalul iunie-noiembrie 2009, Nemes a fost la conducerea fostei Directii de Munca Salaj, actuala Agentie Judeteana pentru Prestatii Sociale. Inainte de a lucra in institutiile statului, Luminita Nemes a activat timp zece ani in mediul privat, in domeniul resurse umane.

Fosta presedinta a Organizatiei de Femei PDL din Simleu Silvaniei, Luminita Nemes, are sustinerea reprezentantilor partidului. Presedintele PDL Simleu, Septimiu Turcas, este de parere ca Luminita Nemes este “omul potrivit la locul potrivit”. “Sincer, noi o apreciem pe Daniela Biris ca fiind o profesinista. Insa, daca ar trebui sa facem un clasament al persoanelor pe care PDL Simleu le-ar sustine pentru functia inspector sef al ITM Salaj, fara doar si poate, am incepe cu Luminita Nemes. Este un om de valoare si se potriveste ca o manusa pentru a prelua acest fotoliu”, spune Septimiu Turcas.

Daniela Biris este membru PDL incepand din 1999. Din acelasi an lucreaza in cadrul ITM Salaj, unde a ocupat postul de sef Serviciu Evidenta Angajatori si, apoi, cel de inspector in cadrul corpului de control al Serviciului Relatii de Munca. Incepand cu anul 2005, Biris a primit functia de inspector sef interimar al ITM Salaj, preluand aceasta functie in urma demisiei fostului inspector sef, la acea data, Ovidiu Muresan.

Recomandari

Alte Articole