Compania de Apa mai are de debransat o suta de scari de bloc

Actiunea de semnare a noilor contracte intre reprezentantii locatarilor si cei ai Companiei de Apa Somes Cluj Sucursala Salaj se apropie de final. Au mai ramas de incheiat 106 contracte in diferite zone din municipiu, termenul de finalizare a acestora fiind estimat de conducerea companiei, cel tarziu, pentru inceputul lunii februarie 2012.

Locatarii din aproape 1.000 de scari de bloc din muncipiu au incheiat noile contracte pentru serviciile de apa si canalizare furnizate de Compania de Apa Somes Cluj. Potrivit informatiilor furnizate de Marcel Zaharia, directorul CAS Sucursala Salaj, la aceasta data mai sunt de semnat 106 contracte pentru scari de bloc, majoritatea fiind din zona Dumbrava si Dumbrava Nord.

“In aceasta perioada, se semneaza zilnic doua-trei contracte. Pentru finalizarea actiunii la nivel de municipiu se pare ca ar fi nevoie de inca doua-trei luni, deoarece in multe din scarile de bloc ramase sunt probleme, fie sunt garsoniere ale caror proprietari nu sunt intara, fie cu greu se gasesc reprezentanti ai locatarilor. Un argument in plus in favoarea noastra ar fi fost cel legat de emiterea sentintelor definitive in cazul celor trei procese pe rol initiate de locatarii care au contestat modul de contractare. Solutionarea acestor cazuri a fost amanata”, a mentionat Marcel Zaharia.

Marcel Zaharia ne-a spus ca locatari ai zece scari de bloc din cele 106 care au ramas fara contracte sunt interesati de bransarea individuala a fiecarui apartament.

“Au fost depuse la sediul companiei zece solicitari in acest sens. De mentionat, ca e nevoie de mai multe acte, cum ar fi actele de identitate, cele de proprietate, doarece vor deveni clienti individuali. Pe de alta parte, lumea a asteptat sa faca primul pas cineva pentru a sti costurile realizarii lucrarilor necesare individualizarii”, a sustinut directorul CAS Sucursala Salaj.

Acesta a estimat ca pentru modificarea instalatiei in exteriorul apartamentului ar fi nevoie de 1.000-1.500 de lei, insa mai pot aparea costuri suplimentare din cauza unor modificari ale instalatiei interioare.

Recomandari

Alte Articole