Colectarea gunoiului va costa mai mult

Consilierii locali municipali au aprobat, luni, in sedinta ordinara, un proiect de hotarare privind modificarea tarifelor practicate de catre SC Ave Salaj Ecoserv SRL pentru prestarea serviciului public de salubrizare. Astfel, incepand de luna viitoare, pentru colectarea, transportul si depozitarea deseurilor produse de zalauani, societatea sus amintita va percepe 4,84 lei/persoana/luna (TVA inclus) de la persoanele fizice si de la asociatiile de locatari, in timp ce persoanele juridice vor trebui sa achite lunar suma de 32,20 de lei/metru cub de gunoi.

Pana acum, tariful perceput de operatorul de salubritate a fost de 4,35 lei/persoana/luna pentru persoanele fizice si asociatiile de locatari si de 28,02 lei/metru cub de deseuri pentru firme.

Proiectul de hotarare nu s-a aflat pentru prima data in atentia alesilor municipali, acestia avandu-l pe ordinea de zi si in sedinta ordinara din iunie, cand l-au respins, nefiind de acord cu modificarea tarifelor. Acum, insa, parerea consilierilor s-a schimbat, ei votand majorarea tarifelor pentru care este ridicat, transportat si depozitat gunoiul produs de populatia orasului. Motivele schimbarii deciziei au fost explicate in sedinta de luni chiar de primarul Zalaului, Radu Capilnasiu. Astfel, potrivit acestuia, mai bine de doi ani, zalauanii au achitat acelasi tarif catre operatorul de salubritate, timp in care pretul combustibililor si al consumabilelor necesare in activitatea de salubrizare a crescut. Ca urmare, considera alesii locali, cererea AVE ca tarifele sa fie modificate cu 11 la suta a fost justificata, ei dand unda verde noilor tarife.

Recomandari

Alte Articole