Cât mai scade Antonescu şi PNL-ul lui ‘n sondaje?! În ce epocă va fi preşedintele României?!

Andreea POCOL-1EDITORIAL – Andreea POCOL

 

Sfârşitul săptămânii trecute a fost plin de evenimente, n-au lipsit însă, ca de obicei, politicienii şi contrele politice. Astfel, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a făcut ce ştie el mai bine, adică, a criticat, pactul de coabitare dintre Victor Viorel Ponta şi Traian Băsescu. Euforic şi cu gărgăuni ‘n cap, liderul PNL a spus despre România, ţărişoara noastră dragă, şi al cărui preşedinte vrea să fie, că este “debilă”. “Mie degeaba mi se predau lecţii de realpolitic când suntem aproape de râs, când coabitarea înseamnă mijloace prin care preşedintele Băsescu loveşte acest guvern, această majoritate parlamentară. Situaţia se degradează, loviturile prin care le dă prin instituţii pe care le-a păstrat printr-un pact nefast, necontituţional, în felul acesta ţara e decapitată. Avem politicieni care trebuie compromişi toţi, avem un preşedinte compromis, avem o Curte Constituţională care ignoră orice, chiar Constituţia, avem o ţară debilă, un guvern paralizat. Astea sunt efectele pactului de coabitare, cădem în caraghioslâc când înjurăturile continuă”, a declarat Crin Antonescu, vineri, la un post TV.

Du-te mă’, nicio zi fără Băsescu. Păi până să ajungeţi la guvernare, într-una aţi urlat jos Băsescu, jos PD-L. Acum ai schimbat macazul, te iei de Ponta şi Băsescu. Aşa e când nu te bagă nimeni ‘n seamă, te bagi singur.

Păi “debil” eşti tu domnule Antonescu, cum dracu’ iţi permiti să te exprimi în halul ăsta?!! Şi mai vrei să fii preşedintele României?! Te votează dracu’ şi cu mama lui. Recent spuneai că Băsescu vorbeşte la televizor să-l asculte prostimea, adică cetăţenii care te-au votat, acum îi faci şi debili….De la cine mai aştepţi voturi?! Cât de nesimţit poţi fi domnule George Crin-Laurenţiu-Antonescu…mama voastră de politicieni avortaţi!!

Vă daţi seama, că declaraţiile preşedintelui PNL şi al doilea om ‘n stat, Crin Antonescu, n-au rămas fără ecou şi replică din partea mai marilor pesedişti, după ce acesta a îndrăznit fără nicio remuşcare să spună despre România, că este o ţară “debilă” şi despre Guvern că este “paralizat”. Liviu Dragnea, Ilie Sârbu şi mai multe lichele din PSD i-au dat cu “flit” preşedintelui Senatului. Păi cum Dumnezeu să nu-i irite pe “baronii” PSD, când “arătarea” asta de om, cu care au semnat pactul de coabitare, la formarea USL, nu numai că-i denigrează pe cetăţenii români, făcându-i să înţeleagă că trăiesc într-o ţară debilă, dar critică şi Executivul şi pe şeful acestuia.

Antonescu n-a scăpat de critici nici din interiorul formaţiunii politice pe care o conduce, şi astfel, a fost “beştelit” chiar de fostul preşedinte PNL şi premier al României, Călin-Constantin-Anton POPESCU-TĂRICEANU, pe numele său întreg. (Aşa ca o paranteză, dragi concitadini, deşi nu ne interesează viaţa personală a nimanui, totuşi, vă reamintim, că fostul premier Călin POPESCU-TĂRICEANU, s-a căsătorit sâmbătă pentru a cincea oară, până acum!! Pe când următoarea?!! Desigur că-i urăm căsnicie cât mai lungă. Nu putem şti dacă e iubire adevărată, or doar marketing…Or, poate-i face concurenţă lui Ilie Năstase, marele tenisman vezi doamne, că şi el are multe căsnicii la număr, ratate. N-ai ce te băga ‘n viaţa omului. Nu doar politica e curvă, ci toţi care intră ‘n ea şi o practică).

Dar, să revenim. Tăriceanu săracu, mâhnit de situaţia din PNL, despre Crin Antonescu, despre relaţia cu el, ieşirea de la guvernare dar şi despre viitorul USL, şi-a vărsat năduful şi a iesit la rampă după o perioadă de stagnare, a făcut mai multe declaraţii. “În Guvern PNL nu se vede, nu are viziune economică clară. Victor Ponta şi PSD îşi vede sacii în căruţă şi PNL după cum se vede, plăteşte factura. Uitaţi-vă ce se întâmplă, în sondaje PNL scade şi Antonescu după el. Eu nu am un dialog cu domnul Antonescu, nu îmi cere părerea, sfaturi le dau celor care mi le cer. PNL nu ar trebui să iasă de la guvernare. În felul acesta nu se mai poate continua”. În felul acesta a “decarcat” Tări’, evident că nu mai putea tolera ca un clown cum e “măscăriciul” de Antonescu, să tragă PNL-ul în jos. De altfel, Tăriceanu nici n-a fost de acord cu alianţa USL, se ştia clar că PSD-ul va “înghiţi” PNL-ul. Ca şi politician, trebuie să ai ŞI viziune, dar dacă n-ai, n-ai..

Şefii USL-ului Antonescu şi Ponta au fost taxaţi şi de liderii din opoziţie. Spre exemplu, Gheorghe Flutur, secretarul general al PDL, a declarat şi el, sâmbătă, în cadrul Congresului PNŢCD, că Victor Ponta “a coborât mult nivelul de competenţă al funcţiei de premier”, dar şi că “trebuie să îl deconspirăm şi pe Crin Antonescu, ca pe un om de stânga, vopsit în culorile dreptei, un om fără respect pentru statul de drept şi mediul de afaceri, care nu trebuie să ajungă niciodată la Cotroceni”, a mai declarat Flutur. Secretarul PD-L, Flutur, mai spune că, Antonescu, este “un om de stânga, vopsit în culorile dreptei”. Domnu’ Flutur, dar până acum, n-aţi văzut că nemernicii ăştia care conduc instituţii importante în statul român, sunt nişte marionete vopsite şi că nu sunt ‘n stare de nimic? Păi unde aţi fost?  E lamentabil mă’ nesimţiţilor, ieşiti şi voi din opoziţie cu declaraţii doar când îi iese porumbelul din gură lu’ Antonescu…Ce opoziţie faceţi voi mă’, că nici din opoziţie nu lătraţi aşa cum trebuie, să-i criticaţi, să-i terfeliţi?!! Doar aşa puteţi creşte ‘n sondaje, ştiţi voi cum se face.

Totuşi, Antonescu mai are câte o sclipire şi e conştient că evoluţia proastă a Guvernului îi afectează şansa la Preşedinţie din partea USL, cu toate astea, spune când revine pe arătură şi nu doarme, nu înseamnă că nu-l sprijină pe Ponta şi Guvernul acestuia. Ca să vezi, halal prezidenţiabil! Bineânţeles că vă amintiţi ce s-a întâmplat în vara anului trecut, când a fost declanşat referendumul privind demiterea preşedintelui Traian Băsescu şi la Controceni a fost interimar Antonescu. Întrucât a fost interimar, n-a rezistat să nu-şi facă o sumedenie de “cărţi de vizită”, pe care să le dea cui?! La ce-i trebuia? Vedeţi bine că are “sucă” şi dă într-una din cap când îşi aranjează podoaba capilară, stă în poziţia de drepţi, cu capu’  de pe umeri, pe spate, doamne Dumnezeule.

Nici vizite externe nu efectuează, de partea cu NATO nu se interesează nici atât. El ştie săracu un lucru: că vrea la Cotroceni. Când?! Uite aşa se prăbuşeşte încă un castel de nisip din mintea lui.

Cine-l mai susţine pe Antonescu la alegerile prezidenţiale din 2014 şi când?!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ArticoleRecomandate

Recomandari din RubricaEditoriale