Candidatura "falsa" la Sarmasag

O femeie in varsta de 27 de ani, din Sarmasag, este cercetata de politisti pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, dupa ce a fost prinsa ca a semnat declaratia de acceptare a candidaturii in locul sotului sau Keresztes Sandor. In urma contestatiei depuse de candidatul unui alt partid la functia de consilier local, candidatul Partidului Popular Maghiar Transilvania (PPMT) Salaj a fost radiat din lista propusa de partid.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Salaj, Tincuta Dumuta, a declarat ca politistii au fost sesizati cu privire la cazul respectiv de candidatul din partea unui alt partid la functia de consilier local in cadrul administratiei locale Sarmasag. “In data de 24 aprilie a anului in curs, K. Monica, in varsta de 27 de ani, din Sarmasag, a depus la Biroul Circumscriptiei Electorale nr. 55 Sarmasag, in numele sotului sau, declaratia de acceptare a candidaturii de consilier din partea Partidului Popular Maghiar Transilvania, declaratia de avere si declaratia de interese, pe care le-a semnat in locul acestuia”, a declarat purtatorul de cuvant.

Potrivit sursei citate, politistii Sectiei de Politie Rurala Sarmasag au inceput urmarirea penala impotriva acesteia pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals, precum si pentru mentionarea in declaratia de acceptare a candidaturii a unor date neadevarate.

Presedintele Biroului Circumscriptiei Electorale nr. 55 din Sarmasag, Angela Oroian, ne-a declarat ca, in urma unei contestatii depuse de candidatul unui alt partid la functia de consilier local, candidatura sotului femeii cercetate penal a fost radiata din lista depusa de PPMT Salaj.

Recomandari

Alte Articole