Candidatul PDL la Primaria Balan – agresat de ginerele si nepotul primarului

Ginerele primarului din comuna Balan, din Salaj, este cercetat de politisti pentru violare de domiciliu, amenintare, lovire si alte violente, dupa ce, in noaptea de 3-4 iunie, l-a amenintat, imbrancit si lovit pe candidatul PDL la functia de primar si a intrat in curtea unui alt cetatean fara a avea consimtamantul acestuia. In acelasi caz, este cercetat de politisti pentru amenintare, lovire si alte violente si nepotul primarului comunei Balan, un tanar de 18 ani, care si el l-a agresat pe acelasi candidat PDL la functia de primar. De altfel, ginerele edilului din Balan nu este la prima fapta de acest gen, intrucat, in campania electorala de acum 4 ani, a agresat cativa tineri din comuna pentru simplul fapt ca erau de alta culoare politica.

Un scandal electoral a tulburat apele in comuna Balan, in week-end, unde, in noaptea de sambata spre duminica, politistii au fost sesizati ca un barbat a fost agresat de mai multe persoane. Mai exact, a fost vorba despre candidatul PDL la functia de primar, Romulus Turean, care s-a trezit injurat, lovit si amenintat tocmai de ginerele si de nepotul actualului primar, Isaia Maghiar, membru al PSD Salaj. „In noaptea de 3-4 iunie, Aurel Pintican, ginerele primarului, si nepotul acestuia, Raul M., m-au lovit, m-au agresat verbal, m-au amenintat si m-au injurat, eu fiind nevoit sa cer ajutor la 112. Nu le-am facut nimic, s-au purtat asa intrucat stiu ca, dintre toti candidatii pentru functia de primar, doar eu am sanse sa il inving la voturi pe actualul primar, Isaia Maghiar, care este din PSD Salaj. Am depus plangere scrisa impotriva celor doi, iar ginerele primarului este cercetat de politisti pentru violare de domiciliu, amenintare, lovire si alte violente, iar nepotul pentru amenintare, respectiv lovire si alte violente”, a declarat candidatul PDL la functia de primar al comunei Balan, Romulus Turean.

Potrivit sursei citate, totul a inceput in noaptea de 3-4 iunie, cand un autoturism a trecut de mai multe ori prin fata casei sale, din localitatea Galgau Almasului, din comuna Balan, pasagerii masinii adresandu-i insulte lui Turean. Acesta s-a urcat la volanul propriei masini si a urmarit celalalt autoturism pana in localitatea vecina, unde a reusit sa-i noteze numarul de inmatriculare pentru a-l putea reclama a doua zi la Politie.

Romulus Turean a condus apoi spre casa, dar pe drum a observat ca este urmarit de masina din care i-au fost strigate anterior insulte. Ca urmare, a apelat numarul de urgenta 112 si a cerut ajutor politistilor. Candidatul PDL la functia de primar a mai declarat ca, reintors in localitatea de domiciliu, a oprit masina in fata portii unui vecin si ca, abia coborat de la volan, s-a pomenit cu ginerele si nepotul actualului primar, care au coborat din cealalta masina, l-au gresat verbal, l-au imbrancit si l-au lovit. „Au oprit masina imediat dupa mine si, de indata ce am coborat si eu din autoturism, m-am pomenit cu ei. Mi-au strigat in fata <> si m-au imbrancit. Apoi m-au impins si m-au lovit. Oprisem masina in fata curtii unui vecin, care iesise in curte si a filmat totul cu telefonul mobil, asa ca ginerele primarului a intrat in curte dupa el, ca sa-i ia telefonul si sa distruga imaginile inregistrate. A doua zi dimineata m-am dus si am facut plangere la Politie”, a declarat Romulus Turean.

Potrivit sursei citate, ginerele actualului primar se face vinovat si de ruperea unor afise electorale si de distrugerea unui banner electoral pe care PDL Salaj le avea in comuna Balan. „Am martori care l-au vazut pe ginerele primarului rupand afisele si distrugand bannerul. Mai mult, ginerele primarului s-a dus si la poarta unui consilier local, care este membru PDL si care candideaza pe liste pentru un nou mandat, si a strigat ca-l omoara si ca-l beleste”, a declarat Romulus Turean.

Cercetati de politisti

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Salaj, Tincuta Dumuta, a declarat ca apelul prin care Politia a fost sesizata ca in fata unui imobil din localitatea Galgau Almasului, candidatul pentru functia de primar al comunei Balan din partea PDL a fost imbrancit si lovit de mai multe persoane, a fost primit pe numarul unic 112 in noaptea de 3-4 iunie, in jurul orei 1, la fata locului fiind trimisa o echipa a IPJ Salaj. „Ajunsi la fata locului, politistii Sectiei de Politie Rurala Hida au constatat ca barbatul a fost amenintat, imbrancit si lovit de catre Aurel P., in varsta de 39 ani, (ginerele primarului., n.r.), si Raul M., in varsta de 18 ani (nepotul primarului, n.r.). In acest eveniment a fost implicat si proprietarul imobilului in fata caruia s-a produs incidentul, el fiind amenintat de catre Aurel P. Mai mult, acesta din urma a intrat in curtea locuintei respective fara a avea consimtamantul proprietarului, motiv pentru care Aurel P. este cercetat de politisti pentru violare de domiciliu, amenintare, lovire si alte violente, iar Raul M. este cercetat pentru amenintare, lovire si alte violente”, a declarat Tincuta Dumuta.

Ce spun liderii de partide?

Presedintele PDL Salaj, deputatul Lucian Bode, ne-a declarat ca a aflat despre cazul din comuna Balan, care arata ca „USL a transformat campania electorala pentru alegerile locale intr-o campanie de intimidare si diversiune”. „Regret incidentul din comuna Balan, despre care am fost informat. USL a transformat campania electorala pentru alegerile locale intr-o campanie de intimidare si diversiune. Generalizarea incalcarii legii si violenta arata clar ca USL recurge la atitudini extreme din cauza fricii. Toata aceasta campanie agresiva si murdara dovedeste ca USL este dominat de un adanc sentiment de teama ca va pierde alegerile”, a declarat deputatul Lucian Bode.

Prim-vicepresedintele PSD Salaj, deputatul Iuliu Nosa, a aflat din relatarea noastra despre situatia de la Balan si a declarat ca nu poate face precizari pana cand nu se va informa in detaliu despre incident.

Primarul comunei Balan, Isaia Maghiar, ne-a declarat ca nu stie ca ginerele si nepotul sau sunt cercetati in cazul anterior mentionat, ca nu are absolut nicio informatie legat de acest lucru si ca nu doreste sa faca niciun fel de comentariu referitor la cei doi.

Scandalagiu si in 2008

Ginerele primarului din Balan nu este pentru prima data in prim planul mass media locale, el ajungand subiect de presa si in 2008. In campania pentru alegerile locale de la acea vreme, impreuna cu alti „aghiotanti”, Aurel Pintican a scuipat si a palmuit mai multi tineri din comuna din cauza ca acestia erau de alta culoare politica (PDL). Incidentul s-a petrecut in centrul satului Galgau Almasului, unde agresorii i-au gasit pe tineri imbracati in tricouri cu insemne electorale ale PDL, motiv pentru care i-au luat la bataie. Fapta a fost cu atat mai grava cu cat printre cei batuti s-a numarat un minor si un alt tanar bolnav, care avea 17 operatii la un picior.

Recomandari

Alte Articole