Bugetarii refuza biletele de odihna

Bugetarii salajeni par sa nu isi mai permita sa mearga in concediu de odihna. Mai mult de jumatate din biletele de odihna alocate Casei Judetene de Pensii Salaj au ramas nevandute pana la aceasta data. Ori, pur si simplu, bugetarii prefera sa plece in vacanta pe cont propriu spre alte destinatii, de regula, in strainatate.

Desi sunt la un pret acceptabil pentru un concediu intr-una din statiunile de pe litoral ori la munte, salajenii angajati la stat nu se arata prea interesati de reduceri. Cel putin asta reiese din vanzarea biletelor de odihna primite, in acest an, de Casa Judeteana de Pensii (CJP) Salaj. Mai mult de jumatate dintre aceste bilete alocate bugetarilor salajeni nu au fost valorificate.

Potrivit informatiilor furnizate de directorul adjunct al CJP Salaj, Anamaria Pernes, solicitarile nu au ajuns nici macar la jumatatea numarului de bilete repartizate. “Pentru anul in curs au fost alocate judetului Salaj un numar de 1.312 bilete de odihna. Pentru aceste sejururi, am inregistrat 657 de cereri, insa doar 590 de persoane au cumparat biletele de odihna pentru a pleca intr-o statiune din tara. Astfel, au ramas nevalorificate un numar de 722 de bilete de odihna pentru bugetari”, a declarat Anamaria Pernes.

Lipsa interesului pentru aceste bilete este cu atat mai nejustificata, cu cat bugetarii platesc pentru un bilet de odihna aproximativ jumatate din valoarea acestuia, in cazul in care veniturile lor sunt mai mici decat salariul mediu pe economie. Iar sumele nu sunt deloc ridicate, tinand cont ca aceste bilete confera un sejur de sase nopti de cazare si trei mese pe zi in hoteluri de trei stele. “Pretul unui bilet de odihna se ridica la suma de maxim 500 de lei, cel mai ieftin putand fi cumparat la pretul de 320 de lei. Iar in cazul bugetarilor cu salarii mai mici de 2.022 de lei, costurile sunt la jumatate”, a precizat reprezentantul CJP Salaj.

Ultima serie de bilete de odihna incepe in 24 septembrie. Cele mai solicitate statiuni sunt Olimp, Neptun, Saturn, Felix, Predeal, Busteni, Felix, Caciulata si Herculane. Pentru cei interesati, in fiecare dimineata, lista pentru urmatoarele sase zile de sejur se reactualizeaza, fiind afisata la intrarea in institutie.

Biletele de odihna pot fi solicitate de asiguratii in sistemul public de pensii care isi desfasoara activitatea in institutiile publice. De asemenea, beneficiaza de bilete de odihna si sotul sau sotia persoanei indreptatite, dar si copiii acestora care au varsta cuprinsa intre 6 si 8 ani la data eliberarii biletului si urmeaza cursurile unei unitati de invatamant preuniversitar. Pentru a beneficia de bilet de odihna, bugetarii trebuie sa le solicite in scris. Si societatile comerciale au posibilitatea sa ofere angajatilor bilete de odihna daca au constituit un fond social de doi la suta asupra fondului de salarii, cheltuieli deductibile din impozitul pe profit, conform prevederilor Codului fiscal.

Recomandari

Alte Articole