Bani europeni pentru modernizarea Parcului central din Zalau

Parcul central din Zalau va fi modernizat de municipalitate cu fonduri europene. Locuitorii urbei de la poalele Mesesului vor beneficia, dupa finalizarea proiectului lansat de Primaria Zalau in cadrul Programului Operational Regional axa 1, de un spatiu decent si modern pentru petrecerea timpului in aer liber. In acest sens, administratia locala, a semnat ieri cu reprezentantii Agentiei Regionale de Dezvoltare Nord-Vest contractul de finantare pentru aceasta investitie. Valoarea proiectului “Amenajare peisagera a Parcului Central Municipal Zalau, judetul Salaj” este de 4,7 milioane de lei, din care contributia locala a fost estimata la 77.000 de lei.

Din acesti bani, se preconizeaza ca parcul va fi extins, va fi modernizata fantana arteziana si totodata vor fi amplasate noi fantani arteziene in scopul amenajarii unei cascade. Vor fi refacute aleile si se va asigura accesul persoanelor cu dizabilitati locomotorii pe alei, scarile vor fi modernizate si dezvoltate spatiile de joaca, se va reamenaja si acoperi amfiteatrul, vor fi postate banci noi si obiecte de arta decorativa. Investitia din parcul central mai vizeaza amenajarea unei piste de biciclete si modernizarea sistemului de iluminat. Nu ar fi exclus ca cea mai mare atractie sa fie faptul ca tinerii, si nu numai, vor beneficia in parc de retea de internet wirelless.

Tot ieri, s-au parafat contractele de finantare pentru inca doua proiecte. Acestea sunt: “Siguranta Publica in Municipiul Zalau prin sisteme de supraveghere video amplasate in spatii publice” (avand o valoare de 947.000 de lei, din care contributia proprie este de 35.000 de lei) si “Reabilitarea cladirii monument istoric-Cladirea Transilvania” (proiect cu valoarea de 10 milioane de lei, din care contributia bugetului local este de 564.000 de lei). De astazi, va demara implementarea celor trei proiecte destinate modernizarii infrastructurii municipale.

Cele trei proiecte se adauga proiectelor aflate in implementare “Reabilitarea Colegiului Tehnic Al. Papiu Ilarian”, “Centrul multifunctional pentru persoane varstnice-Tinerete fara batranete” si “Promovarea Festivalului Roman Zalau Porolissum-instrument de promovare a siturilor arheologice locale” si proiectelor deja finalizate: “Reabilitarea Scolii Generale Gh. Lazar” si “Supraetajare si reabilitare termica Scoala Mihai Eminescu”, finantate in cadrul aceluiasi program operational regional”.

 

Recomandari

Alte Articole