Amendat cu 20.000 de lei pentru fabricarea ilegala de alcool

Un barbat din localitatea Sarmasag a fost sanctionat contraventional cu o amenda de 20.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor legale in ceea ce priveste procesarea fructelor in vederea obtinerii de bauturi spirtoase distilate. Comisarii de la Garda Financiara Salaj l-au prins in timp ce prelucra o tona de borhot, activitate nedeclarata organelor competente.

Potrivit unui comunicat de presa remis de Garda Financiara Salaj, in ultimele doua luni au fost efectuate 12 verificari la persoane fizice de pe raza judetului care detin in proprietate si utilizeaza instalatii de procesare a fructelor in vederea obtinerii de bauturi alcoolice spirtoase distilate (tuica si rachiuri). Obiectul controlului a fost respectarea reglementarilor legale privind obligatia inregistrarii acestora la organele vamale teritoriale si de a solicita, in momentul in care gospodaria individuala intentioneaza sa produca astfel de bauturi, desigilarea instalatiei si stabilirea perioadei de functionare. “In urma controalelor efectuate, a fost depistat in zona Sarmasag numitul Ioan P., care prelucra cantitatea de 1.000 de kilograme de borhot, fara a solicita desigilarea instalatiei si fara a declara cantitatea de produse ce urmeaza a fi prelucrata si perioada de functionare, in vederea calcularii accizei specifice si emiterea deciziei de impunere de catre Directia Judeteana de Accize si Operatiuni Vamale Salaj. Pentru savarsirea acestor abateri, persoana fizica mentionata a fost sanctionata cu amenda contraventionala in suma de 20.000 de lei”, se arata in informatia de presa.

Potrivit reprezentantilor Garzii Financiare, astfel de verificari vor continua si in perioada urmatoare in ceea ce priveste procesarea fructelor in vederea obtinerii de bauturi spirtoase distilate.

Recomandari

Alte Articole