Alexandru Neagotă, din nou in fata instantei de judecata

Cazul administratorului SC Iridra SRL Zalău şi al SC Eastlife SRL Bocşa, Alexandru Ion Neagotă, sălăjeanul trimis in judecată pentru inşelăciune, după ce a emis cecuri fără acoperire pentru nu mai puţin de 13 firme din mai multe oraşe din ţară, a fost “pus in aşteptare”. Tribunalul Sălaj a amanat, miercuri, cauza, “pentru indeplinirea procedurii de citare cu părţile civile” – se arată in soluţia dată de magistraţi. Potrivit purtătorului de cuvant al instanţei judecătoreşti menţionate, Mirela Lazoc, următorul termen la care se va judeca acest caz este data de 18 aprilie.

Prejudiciul cauzat de sălăjean se ridică la peste 1,5 milioane de lei, reprezentand suma totală inscrisă pe cecurile fără acoperire emise pentru 13 firme din mai multe oraşe din ţară. Parte civilă in acest caz s-au constituit cele 13 firme care au făcut afaceri cu societatea comercială administrată de Neagotă, firme care sunt din localităţile Arad, Bocşa, Tăşnad, Salonta (două), Oradea (două), Targu Mureş, Cihei – judeţul Bihor, Gilău – judeţul Cluj, Cheglevici – judeţul Timiş, Pişcolţ – judeţul Satu Mare şi Zalău.

Reamintim că, potrivit judecătorilor instanţei sălăjene, in perioada aprilie 2008 – ianuarie 2009, inculpatul Alexandru Ion Neagotă a emis 14 cecuri fără acoperire către aceste societăţi comerciale, in valoare de 1.536.733 de lei, precum şi două bilete la ordin, in valoare de 149.782 de lei, pentru plata unor bunuri şi servicii, cunoscand că pentru valorificarea acestora nu avea acoperire in cont.

Sălăjeanul Neagotă nu este la prima abatere de la litera legii. Acesta este cercetat, in prezent, de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale de Anticorupţie (DNA) – Serviciul Teritorial Oradea sub aspectul săvarşirii infracţiunii de evaziune fiscală, sub acuzaţiile că s-a folosit de calitatea de administrator al SC Eastlife SRL Bocşa pentru a prejudicia statul roman, prin neplata TVA, cu suma de peste un milion de euro. Autorităţile au urmărit mişcările sălăjeanului incă din 2011, in luna noiembrie povestea culminand cu o descindere la unul dintre punctele de lucru ale SC Eastlife SRL Bocşa in localitatea bihoreană Salonta. In cadrul percheziţiei, politiştii şi procurorii au pus sechestru pe toate bunurile societăţii comerciale, şi anume: peste 400.000 de litri de ulei comestibil, incărcat in cinci autotrenuri, dar şi mărfuri alimentare abia descărcate din alte 15 autotrenuri, toate provenite din tranzacţii intracomunitare.

Recomandari

Alte Articole