Alegerile locale costa 400.000 de lei

Prefectul Salajului, Alexandru Vegh, a declarat ca, estimativ, costul alegerilor locale la nivel de judet va fi de 400.000 de lei, fata de 350.000 de lei cati au fost cheltuiti in urma cu patru ani pentru organizarea celor doua tururi de scrutin de la acea vreme. „Costul estimativ al alegerilor locale la nivel de judet este de 400.000 de lei, fata de 350.000 de lei cati au fost cheltuiti in urma cu patru ani pentru organizarea celor doua tururi de scrutin de la acea vreme. Suma de 400.000 de lei include si tiparirea buletinelor de vot, dar hartia pe care vor fi ele tiparite va fi asigurata din rezerva de stat. Trebuie precizat ca banii care vor fi cheltuiti pentru organizarea alegerilor vor fi recuperati de la autoritatile locale”, a declarat prefectul Salajului, Alexandru Vegh.

Prefectul Alexandru Vegh a declarat ca Biroul Electoral Judetean a fost constituit saptamana trecuta, presedintele acestuia fiind judecatorul Claudia Tomsa. De asemenea, Vegh a declarat ca in Salaj, organizarea alegerilor locale este in grafic „La nivel de judet, organizarea alegerilor locale este in grafic. Printr-un ordin pe care l-am emis, a fost stabilit numarul consilierilor judeteni si locali, numar care ramane neschimbat fata de actualul mandat. Astfel, vom avea tot 30 de consilieri judeteni si presedintele Consiliului Judetean – care are drept de vot, si un numar de 705 consilieri locali in intreg judetul”, a adaugat prefectul Salajului, Alexandru Vegh.

Potrivit sursei citate, si numarul sectiilor de votare va ramane, cel mai probabil, neschimbat fata de 2009, astfel ca vor fi organizate 296 de sectii de votare, dintre care aproape 200 vor functiona in scoli si licee.

Recomandari

Alte Articole