AJVPS repopuleaza Barajul Varsolt cu puiet de crap

Conducerea Asociatiei Judetene de Vanatoare si Pescuit Sportiv (AJVPS) Salaj va repopula barajul Varsolt cu puiet de crap in aceasta luna, actiunea facand parte din programul unitar de repopulare a lacului desfasurat de institutia respectiva de mai bine de patru ani.

Presedintele AJVPS Salaj, Cristian Crisan, ne-a declarat ca in perioada urmatoare se va analiza piata, pentru a se putea gasi cel mai bun pret in vederea achizitionarii cantitatii de puiet. “Nu este exclus sa il cumparam tot din Ungaria, la fel ca data trecuta”, a declarat Cristian Crisan.

La repopularile precedente, puietul avea o greutate de 100-200 de grame si a fost adus din Ungaria cu masini de transport speciale, avand toate certificatele de sanatate valabile dupa norme europene.

AJVPS repopuleaza anual acumularea Varsolt, primavara si toamna, in general cu puiet de crap, dar si cu stiuca. Aflat la circa 25 de kilometri de Zalau, barajul respectiv are un volum brut de circa 40 de milioane de metri cubi si, pe langa functia de lac piscicol, asigura apa potabila pentru localitatile Zalau si Simleu Silvaniei. De asemenea, barajul Varsolt este considerat cel mai bun loc de pescuit din Transilvania, din punct de vedere al omogenitatii, digul lung de doi kilometri oferind pescarilor aceleasi posibilitati de pescuit.

Recomandari

Alte Articole