Agentul de paza acuzat de omor calificat vrea in libertate

Agentul de paza arestat preventiv sub acuzatia ca ar fi omorat un tanar de 22 de ani, din Dersida, la discoteca unde trebuia sa mentina ordinea si linistea publica, a fost prezentat ieri din nou in fata instantei de judecata. Procurorii au solicitat magistratilor mentinerea starii de arest preventiv in cazul inculpatului Vlad Gheorghe Tout, in varsta de 41 de ani, din localitatea Chiesd, pentru savarsirea infractiunilor de omor calificat si de ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii si ordinii publice.

Purtatorul de cuvant al Tribunalului Salaj, Mirela Lazoc, ne-a declarat ieri ca magistratii au admis cererea procurorilor de caz de prelungirea duratei arestarii preventive dispuse in cursul urmaririi penale. “Instanta s-a pronuntat ieri in cazul inculpatului T.V.G. si a dispus prelungirea duratei arestarii preventive pentru o perioada de 29 de zile. Inca din sala de judecata, inculpatul a declarat recurs impotriva deciziei date de judecator”, a precizat Mirela Lazoc.

Recursul va fi judecat zilele acestea la instanta superioara, respectiv la Curtea de Apel Cluj.

Reamintim ca Vlad Gheorghe Tout a fost arestat preventiv din data de 2 mai, chiar in ziua in care Marius Gavriel Bolos, de 22 de ani, s-a stins din viata pe patul de spital, la cateva zile de cand a fost batut de inculpat in discoteca organizata la Caminul Cultural din Chiesd. In urma anchetelor facute de procurori s-a stabilit ca, in noaptea de 28 spre 29 aprilie, victima a fost lovita salbatic cu pumnii de doi petrecareti, dupa care a primit lovitura finala chiar de la bodyguard-ul discotecii, care, dupa ce i-a aplicat doi pumni grei in zona fetei, i-a spart si o sticla de sampanie in cap. Aceasta lovitura puternica i-a provocat tanarului de 22 de ani o fractura la nivelul craniului, acesta cazand inconstient la pamant.

Doar dupa aceste evenimente a intervenit si organizatorul discotecii care, impreuna cu alte doua persoane, au ridicat victima de jos, au scos-o afara din discoteca in stare de inconstienta si au chemat salvarea. Tanarul din Dersida a fost preluat de o ambulanta si transportat la Unitatea de Primire a Urgentelor din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Zalau. Ulterior, din cauza ranilor grave, a fost transferat la Clinica de Neurochirurgie din Cluj-Napoca, unde a fost supus unor interventii chirurgicale. “Din concluziile preliminarii, moartea a fost violenta si s-a datorat traumatismului cranio-cerebrala cu hemoragie si contuziei cerebrale. Moartea reala dateaza din data de 30 aprilie, cand victima a intrat in moarte cerebrala. In data de 2 mai, tanarul a decedat”, a precizat sursa citata anterior.

Daca va fi gasit vinovat pentru acuzele aduse de procurori, inculpatul Vlad Gheorghe Tout ar putea petrece ani grei in spatele gratiilor. Potrivit legislatiei in vigoare, infractiunea de omor calificat se pedepseste cu inchisoare de la 15 la 25 de ani si interzicerea unor drepturi. De asemenea, comiterea infractiunii de ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii si ordinii publice se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 7 ani.

Recomandari

Alte Articole