Afacere clandestina cu iz de motorina

O femeie din localitatea Ileanda este cercetata pentru savarsirea infractiunii de inselaciune, dupa ce politistii au fost sesizati zilele trecute, de mai multe persoane din judet ca le-a vandut cateva sute de litri de apa in loc de motorina. Profitand de neatentia victimelor sale, aceasta turna motorina peste capacul canistrelor in care vindea “combustibilul”, astfel incat cumparatorii sa fie siguri pe ceea ce platesc.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Salaj, Tincuta Dumuta, a declarat ca, din primele sesizari inregistrate impotriva femeii in varsta de 39 de ani, rezulta ca aceasta a vandut cateva sute de litri de apa in bidoane mirosind a motorina. “Politistii Sectiei de Politie Rurala Ileanda o suspecteaza pe Angelica V., de 39 de ani, din Ileanda, ca ar fi inselat mai multe persoane carora le-a vandut apa in loc de motorina, pe care au platit-o cu 4 lei litrul. Un localnic de 64 de ani, din Rus, a cumparat in data de 29 martie a anului in curs 200 de litri, pentru care a platit 800 de lei. In aceeasi zi, un alt barbat in varsta de 39 de ani, din Zalha, a cumparat 100 litri contra sumei de 400 de lei”, a declarat purtatorul de cuvant.

Pentru a avea cat mai multi clienti, femeia a lansat zvonuri in localitate ca are de vanzare combustibil. In fapt, se pare ca aceasta isi procura motorina chiar dintr-un parau din apropierea locuintei sale. “Din cercetari a reiesit faptul ca femeia, profitand de faptul ca in aceasta perioada se desfasoara lucrarile agricole de primavara, a lansat zvonul ca vinde motorina, la pretul de 4 lei per litru. Persoanele care doreau sa cumpere combustibil duceau canistre acasa la Angelica V. si, dupa ce acestia plecau, le umplea cu apa dintr-un parau care curgea prin apropierea locuintei, le inchidea si peste capac turna motorina, pentru a lasa impresia ca sunt pline cu combustibil”, a precizat sursa citata anterior.

Pe numele femeii, politistii au intocmit un dosar de cercetare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de inselaciune. Daca va fi gasita vinovata, femeia risca ani grei de inchisoare. Pentru aceasta infractiune, legea prevede inchisoarea de la 3 la 15 ani.

Politistii fac un apel tuturor persoanelor care au fost inselate in acelasi mod de catre Angelica V. sa se prezinte la orice unitate de politie pentru a o reclama. De asemenea, oamenii legii sfatuiesc cetatenii sa fie atenti la astfel de oferte “avantajoase” si sa verifice pe loc produsele cumparate, mai ales acum, in preajma sarbatorilor pascale.

Recomandari

Alte Articole