Pensionarii salajeni, testati auditiv

Institutia Prefectului Judetului Salaj a gazduit, ieri, intalnirea lunara a Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Varstnice, unul din punctele de pe ordinea de zi vizand programul de testare auditiva gratuita a persoanelor varstnice, derulat prin intermediul Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Zalau.

In cadrul intalnirii, Ioan Ivascau, presedintele CARP Zalau, a subliniat importanta programului testarilor auditive gratuite pentru pensionarii din mediul rural si a prezentat calendarul actiunilor din acest an, care vor avea loc astfel: in Agrij – in 3 aprilie, in Horoatu Crasnei – 24 aprilie, in Pericei – 8 mai, in Chiesd – 22 mai, in Sarmasag – 12 iunie, in Banisor – 3 iulie, in Dobrin – 24 iulie, in Romanasi – 7 august, in Sanmihaiu Almasului – 25 septembrie, in Surduc – 9 octombrie, in Garbou – 23 octombrie, in Sag – 6 noiembrie si in Cuzaplac in 20 noiembrie.

Testarile sunt realizate gratuit, de o firma de specialitate, in cazul pensionarilor care au probleme de auz dosarul pentru procurarea unui aparat auditiv gratuit fiind preluat de CARP Zalau, care face, ulterior, demersurile necesare la Casa de Asigurari de Sanatate. „Din partea Institutiei Prefectului aveti tot spijinul pentru aceasta actiune. Pe baza programarii elaborata de CARP Zalau noi vom contacta fiecare primarie implicata, cu cateva zile inainte de testare, pentru a va ajuta in demersul dumneavoastra”, a precizat, la randul sau, prefectul Salajului, Alexandru Vegh.

In cursul anului 2011, peste o mie de pensionari au beneficiat de aceste testari, din care peste 100 au obtinut proteze auditive gratuite.

Recomandari

Alte Articole