Municipiul Zalău se află pe harta participanților la Ziua Internațională a Reciclării Deșeurilor Electrice, eveniment organizat pentru prima dată pe 13 octombrie 2018 pentru a promova colectarea selectivă a deșeurilor de echipamente electrice și electronice din întreaga lume. Autoritățile locale și Serviciul Local de Colectare Sălaj, împreună cu partenerii locali, încurajează cetățenii să se alăture acestei inițiative europene și să participe activ la campania din 13-19 octombrie din Municipiul Zalău.
Cetățenii au ocazia să scape gratuit de deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) participând la Ziua Internațională a Reciclării Deșeurilor Electrice! Această inițiativă a fost dezvoltată de WEEE Forum, asociația internațională a sistemelor de colectare a deșeurilor electrice, alături de 26 de membri ai săi și implică în jur de 40 de organizații diferite din 20 de țări din întreaga lume. Scopul evenimentului este de a crește nivelul de conștientizare privind importanța colectării deșeurilor electrice și de a încuraja populația să facă acest gest responsabil, fiind susținută și de Asociația Română pentru Reciclare – RoRec.
Punctele de colectare provizorii vor fi disponibile pe 13 octombrie, între orele 10.00-16.00, în următoarele locuri din Zalău:
– cartier Porolissum – lângă PECO
– cartier Brădet – lângă Codiflor
– cartier Dumbrava – lângă Piaţă
– Centru de colectare deseuri electrice Zalău – str.Fabricii nr. 30B
În perioada 13-19 octombrie, Serviciul Local de Colectare Sălaj, un serviciu oferit de TGP-The Green Project Zalau, asigură preluarea gratuită a aparatelor electrice grele sau voluminoase, de la domiciliu, sediu de firmă sau instituție. Cei interesați trebuie să sune gratuit la TelVerde 0800 444 800, număr disponibil zilnic între orele 9.00-17.00, și să faci o programare.
Echipa Serviciului Local de Colectare Sălaj asigură colectarea gratuită a acestor deșeuri electrice și transportul în siguranță către fabricile de reciclare acreditate după standarde europene, acolo unde aceste deșeuri vor fi tratate și reciclate conform normelor de mediu.