Incompetență crasă a guvernului la începutul anului școlar!

Augustin Beldean fost învățător din localitatea Hășmaș județul Sălaj, dascăl în comuna Șimișna din același județ, rămas în pensie în primăvara acestui an, nu vede cu ochi buni inițiativa ministerului Educației și a premierului Victor Ponta, ca elevii claselor întâi și a – II – a, să primească manuale școlare ceva mai târziu. Deși este membru al cărui partid este aflat în arcul guvernamental, s-a dezlănțuit pentru Transilvania-tv.ro, cu anumite rețineri însă, să nu dea ”greș” mai marilor partidului. ”Ce să ne ofere nouă Ponta? A spus și la deschidere ceva de telefoane performante, cum să dea el telefoane și aparatură digitală performantă, când în multe case nu există un simplu telefon mobil. Puțină rușine nu are, ce să le vorbești elevilor. Eu sunt consilier local PSD și trebuie să tac (…) că dacă aud ăștia că vorbesc urât de ei (…), dar așa ceva n-am întâlnit. În 44 de ani de profesie, nu s-a întâmplat să nu fie manuale pe băncile elevilor în prima zi de școală. Noroc că am rămas la pensie, dar este inacceptabil!”
Beldean a adăugat că cei mici, vor putea învăța de la ore dacă sunt atenți ”Ascultați-mă, eventual în noiembrie o să vină ceva manuale. Până atunci, elevii stau cuminți în clasă, ce înțeleg ei în clasa întâi, mulți dintre fac naveta, învățătorul le va arăta pe tablă literele din abecedar; nu vor primi temă de casă. Cei din clasa a – II –a, vor fi mai atenți la oră. Trebuia de anul trecut din octombrie să urmeze procedurile, încât să primească manualele până în septembrie anul acesta, nu acum în august, e bătaie de joc” i-a beștelit/mustrat pe responsabilii de la Educație, fostul învățător Beldean.

Simisna-Inv Emil POCOL
Pe aceleași considerente, merge și Emil Pocol, învățător la școala generală nr. 1 Șimișna – Sălaj, care critică ideile neavenite ale ministerului Educației, de a învăța elevii pe suport electronic abecedarul. Emil Pocol a amintit că mulți dintre profesori, nu cunosc tainele cumputerului. ” Ăștia-s nebuni, ce să le predau elevilor? Noi, după cum ați văzut, avem școală modernă utilată, dispunem de table smart phone-uri, calculatoare, dar sunt școli în care nu există internet. Sunt și profesori care nu știu lucra cu calculatorul. Ei trebuie să învețe acum, să știe cât de cât, să le poată preda elevilor. Ce învață copii ăia? Era mai bine forma veche în care elevii au putut frunzări cartea” a conchis învățătorul Pocol.

Andreea POCOL

Recomandari

Alte Articole