33 de ani de colaborare româno-germană în asistența socială din județul Sălaj

Cei peste 30 de ani de colaborare româno-germană în domeniul asistenței sociale din județul Sălaj au fost marcați miercuri, 19 aprilie, la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Nuşfalău, din cadrul Complexului de Servicii Sociale Bădăcin, printr-un eveniment la care au luat parte reprezentanți ai partenerului din Germania, ai Consiliului Județean Sălaj și ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sălaj (DGASPC Sălaj).
Demarat în 1990, parteneriatul dintre Complexul Bădăcin și partea germană a avut un impact semnificativ în dezvoltarea de servicii sociale adaptate nevoilor beneficiarilor, contribuind la îmbunătățirea calității vieții persoanelor cu dizabilități.
De-a lungul anilor, colaboratorii din Germania au oferit sprijin constant, prin schimburi de experiență, activități de voluntariat derulate de psihologi și studenți, precum și expertiză în activitatea pedagogică și medicală a centrului. Tot în cadrul acestui parteneriat, au fost achiziționate echipamente și aparatură specifice, iar în 2001, la Bădăcin a fost construită o clădire modernă pentru persoanele cu handicap.

Recomandari

Alte Articole