154 de familii din Zalău primesc prestații sociale după ce s-au întors din străinătate

Direcția de Asistență Socială Zalău are ca obiectiv principal realizarea ansamblului de măsuri, programe, activităti, servicii de protecție a persoanelor, familiilor și grupurilor aflate în stare de risc social.
În acest context, în perioada ianuarie 2022 și până în prezent, la sediul D.A.S Zalău au fost înregistrate un număr de 154 de dosare pentru acordarea de prestații sociale familiilor care s-au întors din străinătate, după cum urmează:
– 133 dosare privind alocația de stat pentru copiii născuți în străinătate, drept prevăzut de Legea 61/1993 cu modificările și completările ulterioare;
– 21 dosare privind acordarea indemnizației pentru creșterea copilului până la vârsta de 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, drept prevăzut de O.U.G 111/2010.
În ultima perioadă au fost depuse un număr de 17 dosare pentru acordarea de prestații sociale cuvenite copiilor născuți în străinătate. Pentru aceste solicitări se efectuează, evaluări și anchete sociale, acolo unde situația o impune.
Dosarele pentru solicitarea de prestații sociale, respectiv, alocație de stat pentru copii precum și indemnizație pentru creșterea copilului până la vârsta de 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, se depun la sediul D.A.S Zalău unde se analizează și se instrumentează, după care, se transmit lunar către Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Sălaj pentru aprobare și punere în plată.

Recomandari

Alte Articole