32 de producători din Sălaj au participat la un târg agricol

Preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, Tiberiu Marc, a fost prezent sâmbătă, pe platoul din centrul Zalăului, la târgul agricol de toamnă, eveniment organizat de Direcţia Agricolă, în colaborare cu Consiliul Judeţean.

Potrivit directorului Direcţiei Agricole Sălaj, Valentin Duca, la târg au participat 32 de producători agricoli din Sălaj, cu legume, fructe, produse apicole, lactate şi brânzeturi şi produse din carne. Au predominat producătorii de mere, dar cei interesaţi au putut cumpăra şi produse speciale, precum sucurile de cătină, brânzeturile de capră sau afumăturile din carne.

“Întâlnesc aici o parte dintre producătorii care sunt activi în judeţ şi e bine că li s-a dat prilejul să vină, şi să se întâlnească şi cu consumatorii, pentru că marea lor problemă nu e de fapt producţia ci modul în care pot să şi-o valorifice. Există o anumită specificitate care se păstrează şi care se vede şi aici: sunt mulţi producători de fructe şi în principal de mere, sunt producători de legume dar, spre bucuria noastră sunt şi producători care au apărut cu produse mai noi, din cătină de exemplu, din fructe de pădure. Aceştia încep să câştige teren, pentru că se pare că rentabilitatea e mai ridicată. Sunt şi produse din carne. Am văzut la mai mulţi din producători preocuparea pentru produse ecologice”, a declarat Tiberiu Marc, preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, prezent la târgul de toamnă.Acesta a adăugat că producătorii pe care i-a întâlnit la târg i-au spus că doresc să şi proceseze fructele pe care le obţin, pentru că în cazul unor producţii mari, aşa cum a fost şi cea din acest an, valorificarea ei în mod direct este dificilă.

Recomandari

Alte Articole