Expozitie la IPJ Salaj

 “Ziua portilor deschise” la sediul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Salaj a fost un eveniment incununat de succes. Sute de copii, intre care micuti de la gradinite si elevi, au fost prezenti, ieri, la sediul institutiei, pentru a vedea activitatile desfasurate de catre politistii salajeni, precum si echipamentele si masinile de interventie din dotare.

Extrem de incantati, copiii au urcat pe motocicleta si in masinile politistilor, unde au incercat sirenele si au urmarit, cu atentie, aparatele radar din dotarea autoturismelor. Multi dintre vizitatori au fost atrasi de echipamentele prezentate de cei de la Serviciul de Interventie Rapida, printre care scutul de aparare si vesta antiglont, catusele si armele acestora.

 Totodata, cei prezenti au fost invitati sa admire expozitia deosebita de goblenuri, realizata chiar de catre politistele din cadrul IPJ Salaj. Munca extrem de minutioasa si acuratatea lucrarilor a fost apreciata, atat de catre copiii, cat si de catre ceilalti colegi ai autoarelor lucrarilor.

 Tot in cursul zilei de ieri, politistii de proximitate cehani au “actionat” in randul elevilor de la Scolile “Andrei Muresanu” si “Giulaffy Laszlo” din oras. Oamenii legii au impartit acestora pliante si au prezentat teme de prevenirea a violentei si a furturilor in unitatile de invatamant. In plus, copilasii de la Gradinita Piticot au fost initiati in tematici legate de circulatia rutiere, in cadrul unei actiuni a politistilor rutieri desfasurata sub sloganul “Hai la drum, mici pietoni”. Prescolarii au fost sfatuiti sa respecte regulile pentru pietoni, sa traverseze doar pe trecere si la culoarea verde a semaforului pentru pietoni si sa respecte indicatoarele rutiere. De asemenea, copiii au fost antrenati intr-un joc de rol “de-a agentul de circulatie”, cu mentiunea ca strada nu este un loc de joaca.

Recomandari

Alte Articole