Costel Busuioc a cucerit publicul zalauan

Tenorul Costel Busuioc a sustinut, in premiera la Zalau, duminica seara un concert de colinzi, cantonete si arii din opere. Recitalul celui care a castigat in Spania trofeul “Hijos de babel” a avut loc in Catedrala “Sfanta Vinere” in prezenta a peste 1.000 de zalauani, de toate varstele, de diferite confesiuni si etnii. Evenimentul, la care a asistat si Prea Sfintitul Episcop al Salajului, dr. Petroniu Florea, s-a desfasurat cu sprijinul Consiliului Judetean Salaj, al Centrului de Cultura si Arta al judetului Salaj, precum si al gruparii religioase “Oastea Domnului”, din care face parte si artistul roman.

Oaspetele a fost prezentat de consilierul episcopal, Gabriel Gardan, ca un “om de o modestie rara care, prin talentul sau, a uimit nu doar Spania si Romania, ci intreaga Europa”. Costel Busuioc le-a marturisit zalauanilor ca credinta i-a schimbat viata: “Daca nu m-as fi apropiat de Biserica, astazi poate as fi fost un om ratat”. Acesta a fost impresionat de imensitatea, luminozitatea si rezonanta lacasului in care a concertat duminica si a afirmat ca este posibil sa revina la Zalau, in primavara anului viitor, cu un concert inedit.

“Este cea mai frumoasa catedrala pe care am vazut-o vreodata. Felicitari pentru aceasta realizare si sa va dea Dumnezeu puterea sa o finalizati”, a afirmat Costel Busuioc.

Concertul artistului a avut loc dupa participarea acestuia, duminica dimineata, la Sfanta Liturghie in Chichisa si Galpaia. Recitalul tenorului de la Zalau s-a desfasurat in cadrul unei seri de rugaciune organizate de Biserica “Sfanta Vinere” si “Oastea Domnului”. Cu acest prilej au mai evoluat: corul oaspetilor (de la “Oastea Domnului”), precum si solista corului “Lumina Lina” al Catedralei “Sfanta Vinere”, Maria Breje.

Recomandari

Alte Articole