Buget rectificat pentru scolile si gradinitele din Zalau

Conslierii locali municipali au aprobat, ieri, rectificarea bugetului Zalaului aprobat pentru 2012. Potrivit referatului aferent proiectului de hotarare, la data aprobarii bugetului pe anul in curs, cheltuielile de personal pentru unitatile de invatamant au fost repartizate pe trimestre, suma pentru primul trimestru fiind 8,5 milioane de lei. In urma analizei prevederilor bugetare in raport cu necesarul pentru perioada respectiva, administratia municipala a solicitat Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Salaj si Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Salaj sa aprobe redistribuirea creditelor in cadrul aceluiasi capitol, pentru plata salariilor din februarie. ISJ Salaj a acceptat cererea cu pricina, iar in urma dialogului cu DGFP Salaj, s-a convenit sa se deschida credite pentru plata salariilor, prin Dispozitia Primarului, urmand ca dupa aprobarea redistribuirii sumelor de catre Consiliul Local, Dispozitia Primarului sa fie revocata. Printre altele, prin acelasi proiect de hotarare, a fost aprobata majorarea bugetului la partea de venituri , dar si la partea de cheltuieli cu suma de 887.000 de lei pentru ca reabilitarea si modernizarea Colegiului Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” sa poate fi continuata.

Statie de autobuz in zona Michelin

In acelasi cadru, alesii locali au dat unda verde amenajarii unei noi statii de autobuz pe strada Industriilor, in zona portii 2 a SC Michelin SA Anvelope, precum si pentru modificarea traseelor mijloacelor de transport in comun astfel incat zalauanii angajati la compania respectiva sa ajunga mai usor la destinatie. De altfel, proiectul de hotarare respectiv a fost inclus pe ordinea de zi a sedintei de ieri ca urmare a unei solicitari primite in acest sens de administratia municipala de la SC Michelin SA.

Tot in sedinta de ieri, s-a decis efectuarea demersurilor necesare prelungirii cu sase luni a perioadei de inchiriere a locuintelor din blocul ANL dat in folosinta, in regim de urgenta, in 2007, familiilor care au ramas fara acoperis deasupra capului in urma exploziei care a pus la pamant blocul E24 din cartierul Dumbrava. Potrivit Ordonantei de Urgenta emisa la acea vreme, fostii locatari puteau ramane in apartamentele din blocul ANL pana la inlaturarea efectelor exploziei, dar nu mai mult de cinci ani. Cu alte cuvinte, cele 19 familii ar fi putut ocupa spatiile primite de la Primaria Zalau pana isi vor primi despagubirile banesti acordate de instanta in procesul cu operatorul de gaze EON si isi vor rezolva situatia locativa, dar nu mai mult de cinci ani. Cum banii nu au ajuns inca la fostii locatari, situatia acestora nu s-a rezolvat, ei fiind nevoiti sa ramana in continuare alte cateva luni bune in blocul ANL. Mentionam ca din cele 19 familii care au primit apartamente cu chirie sub pretul pietei, de la administratia locala, doar patru au reusit sa isi gaseasca alte locuinte si sa se mute, 15 familii locuind si in prezent in imobilul ANL.

Recomandari

Alte Articole