Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Salaj a inaugurat, ieri, noul sediu in care va functiona, investitia avand o valoare de 1,52 milioane de lei, asigurati din fonduri guvernamentale.
Dupa ani in care au avut birourile inghesuite in cladirea laboratorului sau impartite in cladirile altor institutii, angajatii DSVSA au acum conditii moderne de lucru. Noul sediu al institutiei salajene a fost inaugurat ieri, in cadrul unei festivitati la care au luat parte oficialitati locale si judetene, dar si vicepresedintii Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), Corneliu Ceica si Laszlo Nagy. „DSVSA Salaj are un sediu nou, incepand de astazi (miercuri, n.r.), realizat printr-o investitie totala de 1,52 milioane de lei. Banii au provenit din fonduri guvernamentale si au asigurat nu doar constructia si amenajarea noului sediu, ci si dotarea lui cu mobilier si tehnica. Lucrarile au inceput in 2008, iar in acest an am incheiat ultimul punct – care inseamna dotarea sediului”, a declarat, ieri, la inaugurarea noului sediu, directorul general al DSVSA Salaj, Mircea Martin.
Prezent la evenimentul desfasurat la Zalau, vicepresedintele ANSVSA Corneliu Ceica, a declarat, miercuri, la Zalau, intr-o conferinta de presa, ca, in prezent, ANSVSA este cea mai puternica institutie din Romania din punct de vedere al capacitatii de diagnostic si de reactie in domeniul sanatatii animalelor si al sanatatii publice. „Pe langa ceea ce presupune asigurarea conditiilor corecte de lucru, ANSVSA trebuie de fapt sa fie in sprijinul cetateanului si al agentului economic. Avem laboratoare bine dotate. Suntem cea mai puternica institutie din Romania, in prezent, din punct de vedere al capacitatii de diagnostic si de reactie in domeniul sanatatii animalelor si al sanatatii publice. Nu exista o alta institutie in Romania care sa poata sa intervina mai eficient decat serviciile veterinare”, a declarat vicepresedintele ANSVSA, Corneliu Ceica.
Potrivit lui Corneliu Ceica, „agricultura reprezinta pentru Romania, alaturi de turism, doua dintre principalele cai pe care, daca si le pune in valoare, poate sa ajunga una din primele tari din Europa”. Ceica a spus ca exista extrem de mult potential in acest sens, iar ANSVSA a prezentat pentru aceasta o strategie la inceputul anului 2012, la Bucuresti, in cadrul unei intalniri cu directorii DSVSA din teritoriu. In acelasi spirit a fost si celalalt vicepresedinte al ANSVSA, Lszlo Nagy, care a precizat ca laboratoarele din capitala si din teritoriu sunt moderne si dotate la standarde europene, asigurand servicii de calitate pentru populatie.
In ceea ce priveste DSVSA Salaj, potrivit directorului general Mircea Martin, institutia are 74 de angajati in aparatul propriu si 12 – ca personal contractual. De asemenea, judetul are 64 de medici veterinari privati, care sunt in relatii contractuale cu DSVSA Salaj.