Siguranţa în şcoli, prioritate a poliţiştilor sălăjeni

Poliția sălăjeană va intensifica,în această săptămână, acţiunile pentru asigurarea unui climat de siguranţă în incinta şi zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar, pentru prevenirea şi combaterea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor și pentru eficientizarea măsurilor necesare asigurării bunei desfăşurări a procesului instructiv-educativ.

Zilnic, echipaje de poliţie vor fi prezente în zona intrărilor în şcoli, în intervalele orare în care se efectuează intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor.

După cum au precizat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, măsurile pe care le vor lua poliţiştii sunt structurate pe trei paliere: prevenire prin acţiuni informativ-educative; verificarea modului de supraveghere, pază și acces în unităţile, în conformitate cu prevederile Legii nr. 333/2003; acordarea sprijinului de specialitatate (activităţi pentru menţinerea ordinii publice, intervenţia în cazul evenimentelor produse în perimetrul unităţilor şcolare, sesizate prin „112” şi combaterea absenteismului şcolar).

Poliţiştii de la compartimentele de analiză şi prevenire a criminalităţii, împreună cu polițiștii rutieri și sprijiniţi de poliţiştii de proximinate, vor continua întâlnirile preventive cu elevii, în cadrul unităţilor şcolare. Cu această ocazie, elevilor le vor fi prezentate informații cu privire la prevenirea traficului și consumului de droguri, a criminalității informatice, prevenirea și combaterea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor.

La acţiunile desfăşurate se va acționa în sistem integrat, împreună cu celelalte structuri competente ale Ministerului Afacerilor Interne şi poliţişti comunitari, precum şi cu alţi parteneri.

Aceste acțiuni au loc la nivel național, în baza Planului aprobat de Ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă. “Reamintim că, siguranța în școli este o prioritate a Poliției Române, astfel că, de la începutul anului școlar, numărul infracţiunilor sesizate, la nivel național, în zona unităţilor de învăţământ preuniversitar s-au redus cu 14 la sută, faţă de perioada similară a anului școlar trecut”, a subliniat sursa citată.

Recomandari

Alte Articole