“Drumul Crucii” a adunat sute de zălăuani

Spectacolul stradal dedicat Sărbătorilor Pascale – “Drumul Crucii”, care redă cele 14 opriri pe care Isus le-a făcut până la crucificare s-a desfăşurat în acest an şi la Zalău.
Manifestarea a avut loc vineri, 29 aprilie, între orele 15 – 17, şi a adunat sute de zălăuani de toate vârstele. Aceasta a fost organizată de Asociaţia “Viaţă şi Culoare”, cu sprijinul Primăriei Municipiului Zalău şi al Casei Municipale de Cultură Zalău.
Evenimentul s-a desfăşurat pe următorul traseu: pornire din parcarea din spatele sediului Primăriei Municipiului Zalău – str. 22 Decembrie 1989 – B-dul Mihai Viteazu, până la intersecţia cu str. 9 Mai – zona Ceas, cu ultima oprire în Piaţa 1 Decembrie 1918 (Platoul de Marmură).
Procesiunea a fost o reprezentare dramatică a Drumului Crucii, realizată de un grup de credincioşi din mai multe confesiuni, într-o încercare de a demonstra că în creştinism nu există graniţe. Actorii voluntari, care i-au interpretat pe Isus Hristos, pe soldaţii romani, Pilat din Pont, Baraba, Maria – mama lui Iisus, mironosiţele şi alte personaje, au purtat costume de epocă.
Evenimentul Asociaţiei “Viaţă şi Culoare” a ajuns la a XII-a ediţie şi este organizat anual, în preajma Sărbătorilor de Paşte, în mari oraşe din ţară.

Recomandari

Alte Articole