Sălaj: Hoţi din locuinţe, depistaţi de poliţişti

Polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Sărmășag au desfășurat marți, 22 martie, o acțiune pe linia prevenirii și combaterii furturilor din locuințe, dependințe și anexe gospodărești, în urma căreia au identificat autorii în opt dosare penale rămase cu autor necunoscut.

Astfel, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj, polițiștii Postului de Poliție Măeriște au identificat autorii unui furt comis în 9 martie, din locuința unei femei din localitate. Aceștia, S. L. și A.B., ambii din localitatea Derșida, au pătruns în locuință de unde au sustras bunuri în valoare de 500 lei. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate și urmează a fi restituit părții vătămate. “Și polițiștii Postului de Poliție Bobota au identificat suspecții în patru dosare penale. Faptele s-au petrecut pe raza localității Derșida, în perioada ianuarie-martie 2016, atât pe timp de zi cât și pe timp de noapte, iar prejudiciul cauzat de aceștia se ridică la aproximativ 4600 lei. Este vorba despre T.S., D.S., V.S. și V.B., toți din localitatea Derșida”, a mai precizat sursa citată.
Alți doi suspecți, C.S. și S. L., ambii din Derșida, sunt cercetați de polițiștii Postului de Poliție Sărmășag după ce, în perioada iulie-octombrie 2015, au pătruns în locuințele a trei persoane, din Sărmășag, de unde au sustras atât bunuri cât și bani, cauzând un prejudiciu de 3800 lei. Față de aceștia, oamenii legii continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale. De asemenea, în toate cazurile, polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul comiterii infracțiunilor de furt calificat.
“Pentru a nu deveni victima unor astfel de infracțiuni și pentru mai multă siguranță în mediul rural, recomandăm cetățenilor ca, atunci când pleacă de acasă să închidă ușile și ferestrele și să nu lase cheile de la casă în locuri vizibile sau ușor de găsit. Totodată, să nu lăsați mătura în ușă, pentru că va fi, pentru hoți, un semn că nu sunteți acasă. De asemenea, nu păstrați sume mari de bani în casă și nu vă lăudați cu diverse câștiguri, întrucât s-ar putea să fiți vizați de hoți”, spun poliţiştii sălăjeni. Aceştia recomandă ca ori de câte ori sunteți victima unei infracțiuni, nu ezitați să anunțați imediat Poliția! “Timpul și informațiile utile ne sunt cel mai bun sprijin în lupta contra infracționalității!”, au subliniat reprezentanţii IPJ Sălaj.

Recomandari

Alte Articole