Zeci de amenzi aplicate de poliţiştii sălăjeni pentru nerespectarea culorii roşii a semaforului Reviewed by CD on . Peste 40 de sancţiuni contravenţionale au aplicat poliţiştii rutieri în primele trei luni ale acestui an, ca urmare a nerespectării semnificaţiei culorii roşii Peste 40 de sancţiuni contravenţionale au aplicat poliţiştii rutieri în primele trei luni ale acestui an, ca urmare a nerespectării semnificaţiei culorii roşii Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Zeci de amenzi aplicate de poliţiştii sălăjeni pentru nerespectarea culorii roşii a semaforului

Zeci de amenzi aplicate de poliţiştii sălăjeni pentru nerespectarea culorii roşii a semaforului

Zeci de amenzi aplicate de poliţiştii sălăjeni pentru nerespectarea culorii roşii a semaforului

Peste 40 de sancţiuni contravenţionale au aplicat poliţiştii rutieri în primele trei luni ale acestui an, ca urmare a nerespectării semnificaţiei culorii roşii a semaforului electric. Au fost organizate şase acţiuni.

În perioada 1 ianuarie-31 martie a.c., oamenii legii au acţionat în principalele intersecţii din municipiul Zalău, iar pentru neregulile constatate au aplicat 42 de sancţiuni contravenţionale şi au suspendat tot atâtea permise de conducere.

Nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă în clasa a doua de sancţiuni, respectiv 4-5 puncte amendă, iar permisul de conducere se suspendă pentru o perioadă de 30 de zile.

De asemenea, nerespectarea regulilor privind trecerea pe culoarea roşie a semaforului, dacă prin aceasta s-a produs un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, amenda este cuprinsă în clasa a treia de sancţiuni (6-8 puncte amendă) şi permisul de conducere se suspendă pentru o perioadă de 60 de zile.

Dacă din cauza nerespectării semnificaţiei culorii roşii a semaforului s-a produs un accident de circulaţie, poliţiştii întocmesc dosar penal, iar permisul de conducere se reţine, până la soluţionarea cauzei.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus