Trei autoturisme au luat foc în județul Sălaj, în ultimele 24 de ore Reviewed by CD on . Marţi în jurul prânzului, pompierii zălăuani au fost solicitaţi să intervină la un incendiu izbucnit la un autoturism aflat pe Bulevardul Mihai Viteazul (în apr Marţi în jurul prânzului, pompierii zălăuani au fost solicitaţi să intervină la un incendiu izbucnit la un autoturism aflat pe Bulevardul Mihai Viteazul (în apr Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Trei autoturisme au luat foc în județul Sălaj, în ultimele 24 de ore

Trei autoturisme au luat foc în județul Sălaj, în ultimele 24 de ore

Trei autoturisme au luat foc în județul Sălaj, în ultimele 24 de ore

Marţi în jurul prânzului, pompierii zălăuani au fost solicitaţi să intervină la un incendiu izbucnit la un autoturism aflat pe Bulevardul Mihai Viteazul (în apropiere de o benzinărie Mol).
Cauza probabilă de incendiu a fost de natură electrică. Au ars piese şi componente din compartimentul motor.
Câteva ore mai târziu (seara), Secţia de pompieri Jibou a fost solicitată să intervină la un alt incendiu la un autoturism aflat la ieşirea din localitatea Cernut spre Dej.
Cauza probabilă de incendiu a fost de natură electrică, din nefericire autoturismul a ars în proporţie de 80%.
Miercuri, în jurul orei 13.10, Detaşamentul de pompieri Zalău a fost solicitat să intervină la un nou incendiu la un autoturism aflat pe Bulevardul Mihai Viteazul (zona Armătura). Cauza probabilă de incendiu a fost de natură electrică, însă din fericire incendiul a fost lichidat rapid, autoturismul a suferit avarii minore.
Cele mai frecvente cauze probabile de izbucnire a incendiilor la autoturisme sunt de natură electrică- scurtcircuitul electric care apare, de cele mai multe ori, din cauza improvizaţiilor efectuate la instalaţiile electrice, sau de natură termică prin supraîncălzirea prin frecarea la sitemele de frânare (plăcuţe de frână, saboţi, discurile de ambreaj). Alte cauze care pot produce incendii la autoturisme pot fi scurgerile de combustibil în urma unui accident rutier sau chiar în urma unei defecţiuni la sistemul de alimentare cu combustibil.
În scopul evitării unor evenimente nedorite, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Porolissum recomandă conducătorilor auto o serie minimală de măsuri de prevenire a incendiilor la autoturisme:
– înainte de a pleca cu maşina, verificaţi apariţia unor eventuale scurgeri de carburanţi sau lubrifianţi, dar şi perioada de garanţie a stingătorului din dotarea autoturismului;
– verificarea, remedierea deficienţelor instalaţiei electrice (neizolarea corespunzătoare sau chiar îmbătrânirea reţelei de conductori electrici) a autoturismului de către personal specializat din cadrul service-urilor auto autorizate;
– evitarea realizării de improvizaţii şi modificări la instalaţia electrică a autoturismului;
– dacă pe timpul deplasării simţiţi miros de încins sau vedeţi fum, opriţi imediat maşina în afara spaţiului carosabil, evacuaţi persoanele şi eventualele bagajele din autoturism şi apelaţi numărul unic de urgenţă 112;
– în cazul unui eventual incendiu la un autoturism care are montată o instalaţie GPL, formaţi imediat numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112, îndepărtaţi curioşii şi personalul neautorizat până la venirea organelor abilitate şi nu încercaţi să stingeţi focul care a cuprins autoturismul.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus