Teatru cu sute de elevi la Cehu Silvaniei Reviewed by CD on . Cea de-a XIII- editie a Festivalului-Concurs National de Teatru pentru Elevi "PADIF" se va desfasura in Cehu Silvaniei in perioada 7-9 octombrie. Pana la aceast Cea de-a XIII- editie a Festivalului-Concurs National de Teatru pentru Elevi "PADIF" se va desfasura in Cehu Silvaniei in perioada 7-9 octombrie. Pana la aceast Rating:
Ești aici: Acasă » Cultură»Teatru cu sute de elevi la Cehu Silvaniei

Teatru cu sute de elevi la Cehu Silvaniei

Teatru cu sute de elevi la Cehu Silvaniei

Cea de-a XIII- editie a Festivalului-Concurs National de Teatru pentru Elevi „PADIF” se va desfasura in Cehu Silvaniei in perioada 7-9 octombrie. Pana la aceasta data, potrivit informatiilor furnizate de Gheorghe Bodea, coordonatorul acestui proiect si directorul adjunct al Grupul Scolar „Gheorghe Pop de Basesti” din Cehu Silvaniei, s-au inscris la concurs 28 de trupe de teatru, formate din 353 de elevi, coordonate de 50 cadre didactice insotitoare. Participantii la PADIF 2011 provin din judetele: Iasi (o echipa), Satu-Mare (trei), Bihor (patru), Mures (doua echipe), Covasna (doua echipe), Brasov (o echipa), Harghita (o echipa), Salaj (opt echipe), Maramures (o echipa), Constanta (o echipa), iar din Ungaria participa patru echipe, in afara concursului.

 

Elevii din judetul Salaj, care vor sustine cele mai multe reprezentantii, in limba romana, maghiara si franceza, vor evolua in: Cehu Silvaniei, unde vor prezenta patru spectacole, in Crasna-trei spectacole, la Sarmasag-un spectacol si in Nusfalau-un spectacol.

 

Evenimentul este organizat de: Grupul Scolar „Gheorghe Pop de Basesti” din Cehu Silvaniei, Casa de Cultura Cehu Silvaniei, Centrul de Cultura si Arta al Judetului Salaj si este sustinut de Primaria Orasului Cehu Silvaniei. Pentru buna desfasurare a Concursului national PADIF, editia 2011 va participa si personalul, angajatii, cadrele didactice, elevii de la Grupul Scolar „Gheorghe Pop de Basesti” din Cehu Silvaniei. Premiile vor consta in carti de literatura platite din fondurile alocate de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului .

 

Vineri, in prima zi de concurs, la Casa Oraseneasca de Cultura din Cehu Slivaniei, vor avea loc spectacole ale trupelor de teatru de la orele: 10.15, 15. De la ora 19, vor evolua: membrii Atelierului OSONÓ din Sfantu-Gheorghe, care vor prezenta „Chipul din oglinda apei”, trupa de teatru Szivarvany din Szarvas-Ungaria cu piesa „Buckó si comoara uitata”, iar de la ora 20 va avea loc evaluarea spectacolelor. Sambata, spectacolele trupelor de teatru vor avea loc de la orele: 10, 15 si 19. De la ora 20.30 va fi jucata piesa „Aventura de o noapte” de catre membrii trupei KÖZGÉ Színház din Békéscsaba. De la ora 21 va avea loc spectacolul „Pathlen Péter prokátor”, al trupei Féling Színházi Csoport din Békéscsaba, iar de la ora 22 va rula filmul documentar „Paltonul in carouri”, prezentat de Griffiti Dráma-és Filmm

ûhely din Sacueni-Bihor. In ultima zi a festivalului-concurs vor fi evaluate spectacolele sustinute, se vor desfasura activitati distractive si vor fi vizitate imprejurimile si orasul de sub Codru.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus