Tăiere nelegală de arbori în Cizer Reviewed by CD on . Duminică, 17.03.a.c., în jurul orei 16.30, în urma unei acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice, jandarmii au depistat mai multe persoane c Duminică, 17.03.a.c., în jurul orei 16.30, în urma unei acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice, jandarmii au depistat mai multe persoane c Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Tăiere nelegală de arbori în Cizer

Tăiere nelegală de arbori în Cizer

Tăiere nelegală de arbori în Cizer

Duminică, 17.03.a.c., în jurul orei 16.30, în urma unei acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice, jandarmii au depistat mai multe persoane care au tăiat fără drept şi sustras arbori nemarcaţi.
În urma verificărilor s-a stabilit că doi bărbaţi cu vârsta de 34, respectiv 53 de ani, domiciliaţi în comuna Cizer, au tăiat şi sustras 14 arbori din specia cer, fag, gorun şi carpen, dintr-o pădure de pe raza localităţii Cizer.
Pe numele persoanelor în cauză s-au întocmit acte de sesizare privind săvârşirea infracţiunilor de „tăiere fără drept” şi „furt de arbori”, conform Art. 107, respectiv Art. 109 Cod Silvic. Actele întocmite au fost înaintate organelor de urmărire penală pentru continuarea cercetărilor, iar masa lemnoasă, respectiv 4,1 metri cubi, a fost dată în custodia organului silvic.
De asemenea, de la începutul lunii şi până în prezent, pentru fapte similare, au fost constatate un număr de 4 infracţiuni şi au fost identificaţi 2 făptuitori, cu confiscarea a 2,2 metri cubi masă lemnoasă şi 2 motofierăstraie.
Totodată, în aceeaşi perioadă, în baza legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la regimul silvic, au fost aplicate un număr de 5 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 2000 de lei, pentru „transportul materialelor lemnoase fără avize de însoţire sau cu avize de însoţire din care nu rezultă provenienţa legală”, „tăierea, ruperea sau scoaterea din rădăcini a arborilor, fără drept” şi „trecerea animalelor domestice neînsoţite prin fondul forestier, fără aprobare legală”.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus