Șezătoare la Bădăcin, acasă la Iuliu Maniu Reviewed by CD on . Proiectul itinerant “Șezători în Țara Silvaniei” continuă cu o a doua ediție specială, la Bădăcin, acasă la Iuliu Maniu. Împreună cu oamenii locului, doritorii Proiectul itinerant “Șezători în Țara Silvaniei” continuă cu o a doua ediție specială, la Bădăcin, acasă la Iuliu Maniu. Împreună cu oamenii locului, doritorii Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Șezătoare la Bădăcin, acasă la Iuliu Maniu

Șezătoare la Bădăcin, acasă la Iuliu Maniu

Șezătoare la Bădăcin, acasă la Iuliu Maniu

Proiectul itinerant “Șezători în Țara Silvaniei” continuă cu o a doua ediție specială, la Bădăcin, acasă la Iuliu Maniu. Împreună cu oamenii locului, doritorii sunt invitați la un eveniment relaxant, de familie, cu elemente contemporane – inspirate de tradiția etnografică și gastronomică sălăjeană.

Evenimentul de la Bădăcin va fi găzduit în livada de cireși a familiei Vălcăuan, socăcițele din sat vor pregăti “live” celebrele lor plăcinte, pentru care sunt renumite în întreaga lume, meșterițele în ale acului vor face demonstrații de măiestrie, femeile din sat ne vor povesti despre habele de altă dată de la Bădăcin, iar pe sub cireși vor fi nenumărate oaze de relaxare, plălincă și vin de-al locului. Cu acest prilej, va fi vizitată casa lui Iuliu Maniu aflată într-un amplu proiect național de restaurare și micul muzeu provizoriu dedicat acestuia, prima biserică cu ziduri din piatră cu turlă de lemn din Sălaj și livezile înflorite.

 

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus