Sefii Inspectoratului Scolar si directorii de gradinite, obligati sa tina si ore Reviewed by CD on . Toate acestea sunt prevazute intr-un recent ordin al ministrului Educatiei. Ministrul Educatiei ii obliga pe inspectorii scolari generali si adjuncti sa revina Toate acestea sunt prevazute intr-un recent ordin al ministrului Educatiei. Ministrul Educatiei ii obliga pe inspectorii scolari generali si adjuncti sa revina Rating:
Ești aici: Acasă » Cultură»Sefii Inspectoratului Scolar si directorii de gradinite, obligati sa tina si ore

Sefii Inspectoratului Scolar si directorii de gradinite, obligati sa tina si ore

Sefii Inspectoratului Scolar si directorii de gradinite, obligati sa tina si ore

Toate acestea sunt prevazute intr-un recent ordin al ministrului Educatiei.

Ministrul Educatiei ii obliga pe inspectorii scolari generali si adjuncti sa revina la catedra pentru maximum 16 ore pe luna. Acestia puteau preda si pana acum daca doreau, fiind platiti pe ora. Prin Ordinul Ministrului Educatiei 4.865 din 16 august insa, incepand cu anul scolar 2011-2012, inspectorii scolari generali si adjuncti trebuie sa efectueze intre 2 si 4 ore din norma saptamanala de predare. Pentru orele prestate la catedra, inspectorii scolari generali si adjuncti nu vor mai fi remunerati suplimentar.

Este si cazul inspectorului scolar general al ISJ Salaj, Ioan Abrudan, care ne declara ca, desi nu era obligatoriu, pana acum, a predat saptamanal. „Lucrez de multi ani in cadrul ISJ Salaj, insa nu s-a intamplat sa treaca o saptamana fara sa predau”, spune Ioan Abrudan, care a adaugat ca a facut acest lucru nu din considerente pecuniare, ci pentru a nu pierde contactul cu catedra.
Noutati in privinta stabilirii obligatiei de predare pentru personalul de conducere din invatamantul preuniversitar sunt si pentru directorii gradinitelor cu program prelungit.

Potrivit normelor metodologice aferente ordinului ministerial mentionat, „directorii gradinitelor cu program prelungit/saptamanal cu personalitate juridica, care functioneaza cu peste sapte grupe de copii, profesori pentru invatamantul prescolar, nu sunt degrevati de norma didactica si efectueaza integral activitatea didactica de instruire – educare cu grupa de copii”.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus