Seceta a scăzut apa din Someş la jumătate Reviewed by CD on . Record negativ pe râul Someş. Seceta a scăzut nivelul apei, la cote nemaiântâlnite. Dacă în mod normal lăţimea râului era de câţiva zeci de metri în această per Record negativ pe râul Someş. Seceta a scăzut nivelul apei, la cote nemaiântâlnite. Dacă în mod normal lăţimea râului era de câţiva zeci de metri în această per Rating:
Ești aici: Acasă » Eveniment»Seceta a scăzut apa din Someş la jumătate

Seceta a scăzut apa din Someş la jumătate

Seceta a scăzut apa din Someş la jumătate

Record negativ pe râul Someş. Seceta a scăzut nivelul apei, la cote nemaiântâlnite. Dacă în mod normal lăţimea râului era de câţiva zeci de metri în această perioadă a anului, acum, apa poate fi trecută cu piciorul în cele mai multe locuri.

La Chizeni, râul Someş arată mai mult a vale, dacă este să ne luăm după debitul de apă. Cea mai largă porţiune a apei nu depăşeşte 8 metri iar adâncimea este sub un metru. Localnicii spun că în anii trecuţi, pe aici se putea trece numai cu barca şi nicidecum cu piciorul. Acum ănsă, majoritatea văilor au secat, izvoarele abia mai au apă, iar seceta este din ce în ce mai mare. Pânza freatică a coborât cu un metru în adâncuri, iar majoritatea fântânilor au rămas uscate. Seceta fără precedent din acest an a lăsat râul Someş fără jumătate din debitul de apă, iar semnele  de ploaie încă nu se arată. Someşul a devenit astfel şi principala sursă de apă pentru adăpatul animalelor. Zilnic, sute de fermieri fie poposesc animalele pe malul apei, fie cară apa cu cisternele la domiciliu.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus