Sarbatoarea culturii salajene (VIDEO) Reviewed by CD on . Ziua Culturii Nationale va fi marcata si la Zalau. Evenimentul va debuta vineri, 13 ianuarie, la Sala Porolissum a Consiliului Judetean Salaj, unde de la ora 11 Ziua Culturii Nationale va fi marcata si la Zalau. Evenimentul va debuta vineri, 13 ianuarie, la Sala Porolissum a Consiliului Judetean Salaj, unde de la ora 11 Rating:
Ești aici: Acasă » Cultură»Sarbatoarea culturii salajene (VIDEO)

Sarbatoarea culturii salajene (VIDEO)

Sarbatoarea culturii salajene (VIDEO)

Ziua Culturii Nationale va fi marcata si la Zalau. Evenimentul va debuta vineri, 13 ianuarie, la Sala Porolissum a Consiliului Judetean Salaj, unde de la ora 11 va avea loc o serie de manifestari culturale. Despre aceste actiuni au oferit informatii, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, amfitrionii acestor activitati, respectiv, directorul Directiei Judetene pentru Cultura si Patrimoniul National Salaj-Doina Cocis, directorul Muzeului Judetean de Istorie si Arta din Zalau-Corina Bejinariu, directorul Bibliotecii Judetene Salaj-Florica Pop si directorul Centrului de Cultura si Arta al judetului Salaj-Daniel Sauca.

Cea de-a doua editie a Zilei Nationale a Culturii este organizata la nivel de judet, in parteneriat, de catre institutiile amintite, precum si cu implicarea Consiliului Judetean Salaj si a Inspectoratului Judetean Scolar Salaj.

La Sala Porolissum a CJ, vineri, de la ora 11 reprezentantii MJIA din Zalau vor prezenta impactul femeilor salajene asupra vietii culturale din mediul rural in secolele XIX-XX.

In acelasi cadru, va fi organizata de catre reprezentantii BJ Salaj, expozitia „Cultura nationala in carti de referinta”, va fi prezentat filmul „Nume, creatii, cuvinte…din si despre Cultura Nationala” si se va vorbi despre biblioteca, fiind pastratoarea zestrei culturale a neamului românesc.

Vineri, la Sala Porolissum a CJ, in cadrul actiunilor dedicate Zilei Culturii Nationale, doua eleve de la Colegiul National „Silvania” din Zalau vor recita din versurile lui Luceafarului poeziei românesti, Mihai Eminescu, iar Rodica Pop Seling va sustine un scurt recital de romante, acompaniata de membri Ansambului „Mesesul” al CCA Salaj.

Un moment asteptat, Gala Premiilor Culturale Salajene, editia a II-a, se va desfasura tot, vineri, 13 ianuarie, de la ora 17, si va fi urmat de Balul Culturii Salajene. La acest eveniment sunt asteptate, asa cum a aratat Doina Cocis, 300 de persoane, personalitati ale culturii salajene, promotori ai culturii sau finantatori ai actului de cultura. Vor fi inmânate, de catre secretarul de stat din Ministerul Culturii si Patrimoniului National, Vasile Timis, 17 diplome de excelenta si 34 de premii de onoare.

 

 

 

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus