Sărbătoare cu multe aplauze la închiderea anului școlar, în Șimișna (Galerie FOTO) Reviewed by CD on . Premii, flori, lacrimi de bucurie, multe aplauze, de toate astea au avut parte elevii școlii gimnaziale din localitatea Șimișna și comuna cu același nume din ju Premii, flori, lacrimi de bucurie, multe aplauze, de toate astea au avut parte elevii școlii gimnaziale din localitatea Șimișna și comuna cu același nume din ju Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Sărbătoare cu multe aplauze la închiderea anului școlar, în Șimișna (Galerie FOTO)

Sărbătoare cu multe aplauze la închiderea anului școlar, în Șimișna (Galerie FOTO)

Premii, flori, lacrimi de bucurie, multe aplauze, de toate astea au avut parte elevii școlii gimnaziale din localitatea Șimișna și comuna cu același nume din județul Sălaj. Festivitatea de încheiere a anului școlar 2013 – 2014 s-a desfășurat miercuri în Căminul Cultural din localitate. Pe lângă cei 117 elevi, profesori, învățători și părinți, au răspuns cu prezența preotul paroh, duhovnicul satului Claudiu – Vasile Căprar, primarul comunei Cristian Călin Prodan și șeful poliției locale Iosif Bande.

A fost un moment de bilanț, în care profesorii i-au premiat pe elevii care au obținut rezultate deosebite la activitățile pe care le-au desfășurat; activități școlare și extrașcolare. Elevii au fost antrenați și în acest an în numeroase activități, pentru care au obținut rezultate deosebite cu care se mândresc dascălii, se mândrește și comuna, dar mai ales părinții lor. Este vorba de participarea la concursurile pe diferite discipline de învățământ, de participarea la activitățile sportive și premierea elevilor care au obținut rezultate la învățătură și purtare în acest an școlar. Iar la finele festivității, o parte din elevi, au prezentat un moment artistic, devenit tradițional cu scenete reale smulse din viața de zi cu zi; elevii au intrat în pielea mai multor personaje.
Directorul instituției de învățământ gimnazial din Șimișna, Ioan Pop, a precizat cu mândrie la începutul festivității de închidere al anului școlar că: ”este un moment de bilanț după o activitate lungă, grea și din partea noastră și din partea dumneavoastră dar și din partea copiilor; astăzi îi vom premia pe toți. În scurt timp, elevii vor intra în vacanță, în care ei o să se odihnească, o să-și refacă forțele, ca în toamnă să putem începe un an nou școlar. Ne mândrim cu rezultatele pe care le-am obtinut, o să le vedeți și dumneavoastră, ele sunt rezultatul eforturilor pe care elevii le-au făcut, rezultatul eforturilor profesorilor, dar și efortul părinților”.
Edilul comunei Șimișna, Cristian Călin Prodan împreună cu Consiliul Local au făcut un gest de recunoaștere a meritelor pe care elevii le-au obținut la actuala ediție a Cupei Văilor, eveniment sportiv care s-a desfășurat în localitatea Șimișna. Astfel, elevii participanți la întrecerea sportivă a anului de la Valea Someșului, au primit câte o medalie și cupa, acestea fiindu-le înmânate de către edilul urbei, Călin Prodan. Vă reamintim că la proba sportivă – handbal, atât fetele cât și băieții au luat locul I.
Sub îndrumarea directă a profesoarei de limba franceză Maria Bor, elevii claselor V – VIII care au participat la concursul interjudețean de creație poetică, desfășurat la Râmnicu Vâlcea și concursul județean, au obținut rezultate dintre cele mai bune. Toți elevii care au participat în acest an școlar la concursuri extrașcolare, au fost premiați, cei mai mulți cu premiul I.
”Elevi de nota 10”
Din cei 117 elevi, mai bine de jumătate au fost premianți; dintre aceștia 25 au luat premiul I, iar ceilalți – premiul II, III și mențiuni. Lupta crâncenă și acerbă s-a dat în clasa a VI – a, unde la clasa profesoarei de limba română Viorica Pop, doi elevi au avut media finală 10; aceștia sunt Alexandra Bande și Raul Bor.
Șeful administrației locale Cristian Călin Pordan i-a felicitat pe elevi, pe întreg corpul profesoral, n-a uitat nici de părinții elevilor și le-a urat succes celor pe care îi așteaptă multe examene. ”Vreau să felicit cadrele didactice, pentru efortul depus în acest an de învățământ, apoi părinții, nu este simplu să ai copii la școală să le asiguri cele mai bune condiții pentru a putea învăța. Copiii sunt principalii beneficiarii ai rezultatelor eforturilor pe care le-au depus, sunt convins că ați așteptat cu mare drag această zi să intrați în vacanță, după un an școlar în care ați făcut eforturi mari pentru a învăța. Le doresc succes elevilor de clasa a – VIII – a la examenele care îi așteaptă nu peste multă vreme, la ceilalți mai mici, vacanță plăcută”.
”Nu uitați de satul natal”
Un îndemn evlavios și un sfat părintesc de duhovnic, a venit și din partea preotului paroh al localității Șimișna. Preotul Claudiu – Vasile Căprar, prezent la momentul solemn al închiderii anului școlar, i-a felicitat pe elevi pentru rezultatele obținute și i-a îndemnat pe aceștia să nu uite de satul natal niciodată. ”Vă felicit cu toată dragostea că ați terminat un an școlar, le mulțumesc domnilor profesori că v-au călăuzit pașii în acest an și au fost alături de dumneavoastră. Celor care veți fi la examene și veți pleca în lume, să vă aduceți aminte de satul dumneavoastră natal, celor mici să vă bucurați de vacanță ca să puteți începe un nou an școlar la toamnă; dar să fiți întotdeauna numai cu gândul la Dumnezeu să vă bucurați alături de părinți și de cei dragi”.
Bonus pentru premianți
Urmare a rezultatelor foarte bune obținute la învățătură de către elevii școlii gimnaziale din Șimișna, patronul Complexului – Stațiunea – Rodina Aqua – Șimișna, Grigoriță Revnic a declarat pentru Transilvania-tv.ro, că a înmânat deja abonamentele pentru toți elevii premianți. ”Am oferit câte un abonament pentru fiecare elev care a luat premiul I la învățătură, și cei care au obținut locul I la handbal, adică 25 de abonamente. Pentru acești elevi, intrarea la piscină va fi liberă pe toată perioada vacanței, în asta constă abonamentul. Este al treilea an când oferim elevilor abonamente”.

 

Andreea POCOL

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus