S-a încheiat Porolissum Fest 2018 Reviewed by CD on . A VIII-a ediție a Porolissum Fest a avut loc în acest sfârșit de săptămână, în Piața 1 Decembrie 1918 (platoul de marmură) din municipiul Zalău si la Complexul A VIII-a ediție a Porolissum Fest a avut loc în acest sfârșit de săptămână, în Piața 1 Decembrie 1918 (platoul de marmură) din municipiul Zalău si la Complexul Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»S-a încheiat Porolissum Fest 2018

S-a încheiat Porolissum Fest 2018

S-a încheiat Porolissum Fest 2018

A VIII-a ediție a Porolissum Fest a avut loc în acest sfârșit de săptămână, în Piața 1 Decembrie 1918 (platoul de marmură) din municipiul Zalău si la Complexul Arheologic Porolissum, programul cuprinzând lupte de gladiatori, dansuri arhaice, demonstrații de reconstituire istorică și ateliere din tabere militare .

Pe parcursul celor două zile, publicul a avut ocazia să participe la diferite ateliere: realizarea de coafuri romane, podoabe antice și alifii naturale, prepararea biscuiților romani, a vinului, modelaj în lut, facepainting, jocuri romane, trasul frânghiei, lupte cu ciomagul. Nu au lipsit demonstrațiile de reconstituire istorică, asediul nocturn cu săgeți și proiectile incendiare asupra cetății de lemn a dacilor, demonstrația de îngrijire a răniților în spitalul roman de campanie precum și concertul trupei Corbu – Ce-am pățit odată.

La final, la Porta Praetoria a fost o scenă de luptă, Marte Invictus – 1930 de ani de la cea dintâi bătălie de la Tapae din anul 88 d.Chr.și salutul trupelor adresat publicului.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus